Steel Panther - Community Property

Grymt fin låt tills man lyssnar på texten... xD

Lille Charles

Ville ligga kvar i sängen imorse, kände inte för att gå upp. Men gjorde det iallafall och åkte till skolan. Kinesiskan första lektionen gick bra. På religionen gick hon faktiskt igenom lite grann och sen fick vi jobba på själva lektionen! Grymt lättövertalad lärare ô_ô Lunch och sen gympa. Jag gick på en promenad och mötte upp med Linn. Tog hunden Bebis a ka Lille Charles på en promenad medan Linn skulle lämna grejer. Sen fick jag sluta tidigare så vi for hem och hämtade bil och sen åkte till stallet. Fick mockningsassistans medan jag gjorde mat, vatten och hökassar. Var ner och klappade lite på Xet som stog och åt lunch. Han får vila idag, han har jobbat så bra under helgen :)
Nu sitter jag och ska skriva klart religionen så jag får den gjord. Eventuellt fixar jag historian sen, men tror jag ska hitta på nått annat och jobba på den imorrn istället.
Ha de!
En glad Gustav.

Hästdag

Idag spenderade jag nästan hela dagen i stallet. Mockade, gjorde mat, vatten och hökassar. Satt och pratade med Jossan och Axel ett tag medan hästarna åt lunch. Sen tog jag in Xet och gjorde iordning honom. Vi tog en sväng runt lilla Kvarsätt. Jobbade honom en del, gick hyffsat. Han var trött efter träningen så imorrn får han vila.
När vi kom hem fick farbror gå ut och Mary fick komma in. Gjorde iordning henne och red sedan travslingan med Jossan och Herkules, Adrian och Guyen. Vi höll bra tempo, mycket trav och galopp. På hemvägen blev det mest skritt dock för det var ganska halt.
Fick duscha Mary när vi kom hem, hon blir väldigt svettig med all den pälsen.. Fleecemundering på och sen fick hon stanna inne för hästarna skulle ändå in då. Plockade undan alla grejer och sen for jag och Jossan och åt fin-middag. Vi satt där till stängningsdags varpå vi for hem och hämtade min dator. Satt och nördade resten av kvällen :)
Ha de!

Hell on high heels

Hemma igen efter en kortare spelkväll, var kul :) Piassoavkavast eller vad det nu hette blev jobbigt att bokstavera med namn (patrik ivar anders sture sture ola anders krister anders vasa anders ture hade det blivit om jag hunnit). Blev jobbigt ett tag på det andra spelet där man har "tvång". Jag hade enskilt att jag måste säga "kuckeliku" när personen till höger pratat och varje gång jag själv sagt något måste jag vända mig till den personen och säga "förlåt, tog du illa vid dig?". Sedan hade jag också att jag skulle "vagga min bebis" hela tiden. På det fick vi också tvånget att alla skulle prata med tungan utanför munnen, man skulle sitta på sina händer och nicka när den till höger sa något. Blev LITE jobbigt där ett tag ja... Vi både lät och såg ut som ett gäng störda saker...
Nu ska jag nog snart sova, tänkte äta nått först dock.. Upp imorrn :)
Fick svar på mailet jag skickade förut och det ser ut att bli roliga sport- och påsklov för mig! :D Dock får jag omplanera en Tyskland-resa, men det ska ordna sig :)
Ha de!
Bjuder på Mötley Crüe - Hell on high heels, rätt bra sound :)

Träning

Idag klev jag upp tidigt och åkte å hämtade Linn med hundar. Hjälpte henne med jouren, fodrade och tog ut hästar. Sen sopa vi stallgången och medan hon mockade åt Betsan så gjorde jag hökassar, mat och packade fram grejer. Sadel på sadelbock, pad+fäll, träns, tyglar, benskydd, fleecetäcket, transportskydden osv. Vi tog in Betsan därefter och gjorde iordning. Först när Linn red så hade jag alla hundar med men Bebis (fråga mig inte varför hunden heter så...) ville hela tiden springa ifrån mig och runt benen på Betsan medan Cher satt och gnydde och Seven ville bara busa. Fick ta in dem i stallet ett tag så vi kunde koncentrera oss. När Anton kom fick han ta Seven och Cher och jag gjorde en provisorisk sele av ett grimskaft åt Bebis.
När Linn var klar fick jag testa akademiskt på Betsan. Gick rätt bra, som det lät på Linn så gjorde jag rätt. Akademiskt hade jag nog kunnat hålla på med om jag inte hade western ridningen :) Betsan kastade sig några gånger för det var lite blåsigt idag och hon blir rätt hoppig då. Men det gick bra i övrigt :)
Efter en lunch a la Anton så kom pappa och jag packade in grejerna i transporten, hämtade hästen och gjorde klar honom. Som alltid så måste han protestera första gången man leder honom mot transporten genom att kliva av på sidan, men sen gick han. Invant betéende xD
På träningen gick det bra, Regina såg stor skillnad! Riktigt kul att höra :D Dock tycker jag galoppen gick rätt dåligt, underlaget är så tungt i ridhuset så Xet blir väldigt lat... Jobbigt ju. Däremot var traven riktigt fin :) Jag är riktigt nöjd med honom, han kämpar på så bra <3
Nu ska jag iväg på spelkväll. Lär väl förlora som alltid, men det går väl an... x)
Ha de!

Jog

Åkte upp till stallet och gjorde alla de vanliga sysslorna. Tog in Xet, borstade och pysslade vartefter han fick gå ut. Han behöver en vilodag.
Tog in Mary som var på tårna. Hon flög förbi mig in i gången, så hon fick allt backa ut igen och göra om. Samma sak, så jag backade ut igen och det var tydligen den grå pulkan som låg där som var konstig. Hon fick nosa, titta och banka på den med mulen, sen gick vi in lugnt och stilla. Vi red lilla Kvarsätt och idag blev det mycket jog. Hon var helt underbar, höll tempot hela tiden! Ibland började hon småöka men saktade ner när jag klämde om och satte till lite bakåt! :D Fick många frustningar också, riktigt roligt :D Galopperna var hon lite skuttig i, men helt okej. Testade några byten också, vissa satt klockrent medan andra blev skänkelvikning. Men på det hela är jag nöjd :)
Nu väntar jag bara på att få byta bil så ska jag åka iväg och käka :)
Ha de!
Fina Mary i showmanship-grimman! Foto: Emmy Eriksson

Snart helg

Nu sitter jag och väntar på att lektionen ska sluta. Sitter som vanligt i biblioteket och väntar på att lektionen ska börja. Har haft tyska där vi såg på Türkisch für Anfänger och engelska där vi fick jobba själva. Läraren var tvungen att följa med sin klass på vårshowen. Riktigt bra lektion, blev klar när det var 30min kvar så jag tog chansen och nördade lite :)
Hade väl tänkt börja på religionsuppgiften nu på lunchen men insåg att det inte är någon idé att ens börja för det är ca 10 minuter kvar och då hinner jag knappt få upp några sidor och läsa. Så jag tar det någon gång på söndag istället...
Ha de!

Vårvindar

Sjukt skönt väder ikväll! Xet och jag red ut idag och det var så varmt och skönt! Blåsten var inte ens kall, det var riktiga vårvindar! Både jag och Xet njöt i fulla drag, tror han är lika medveten som mig om att det kommer bli en sväng iskyla igen snart.
Vi red genom området och över travet. Skrittade största delen av området men även lite trav. Xet travade så lugnt och avslappnat, bar sig själv och höll formen, riktigt roligt när han går så fint! :D Vi travade och galopperade över travet. Där fick han syn på nått som han tyckte var konstigt, så fick stanna och göra några spinnar för att få honom att lyssna på skänkeln. Han ville inte flytta åt vänster så då gjorde det jag jobbigare för honom genom spinnarna.
Vi red ner på en av parkeringarna där vi satt och jobbade lite galopper, ryggning och sidepass. Dumma jag valde en paddock som hade lite lutning istället för den som är platt... Jag tänkte inte sådär jättelångt, den såg ju plan ut x) Men det gick med ryggningen och sidepass iaf. Jag trodde jag hade tränat alldeles för lite på sidepass men jävlar vad han flyttade! Han har ju lättare åt vänster men såhär bra har han minsann inte flyttat på länge! :D Höger var mycket bättre än vanligt så jag hoppas det är permanent :)
Vi red hem samma väg. Farbror gick i bra tempo men inte stressat. Var riktigt mysigt :)
Nu ska jag se på tv och ladda för imorrn.
Ha de!

Irriterande parasit

Jag har börjat fundera på om det är min image. Det verkar som att väldigt många är irriterade på min sarkasm och ironi. De frågar mig dumma frågor fast de vet att jag lever efter principen "dumma frågor får dumma svar" (om de inte är hysteriskt roliga för då börjar jag nog skratta). Men om jag istället ignorerar frågan så blir de irriterade för att jag inte svarar. Om jag sedan svarar med sarkasm eller ironi, då blir de sura för det. Vadå, ska jag ge ett ulligt och gulligt, förstående svar? Ska jag vara en förstående kamrat som säger det alla vill höra för då är man en riktig kompis? Ska jag ludda in allt så det inte blir så hårt?
Skulle inte tro det. Jag tänker inte sluta vara ärlig, ironisk och sarkastisk bara för att folk inte kan ta det. Som jag brukar säga, SYND.

Test

Såg att Camilla hade ett personlighetstest och såna måste jag alltid göra...

Din personlighetstyp:

Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.

 

Det där med att omsätta planer i handling vet jag inte.. Men resten stämmer faktiskt riktigt bra tycker jag. Men varför återkommer alltid psykolog och lärare som yrken? Visst är jag bra på det men inget jag skulle vilja jobba med, usch.. Folk med för mycket pengar och i-landsproblem eller snorungar. Nä tack x) Professionell pokerspelare skulle dock inte vara fy skam!


Sämsta artisten?

Instämmer med majoriteten :]

Blev kvar lite väl länge...

Jag åkte strax efter 5 till stallet och kom hem för en kvart sen... Blev visst lite länge. Men så går det när man åker upp för att "bara smörja". Jag smörjde en sadel och ett träns med tyglar. Resten av tiden använde jag flitigt till prat :) Men jag har kommit i underfund med min studieteknik (efter 11½ år....) så nu ska jag fika och se klart fuskbyggarna, sen pluggar jag in presentationen och kör hårt imorrn. Det ska inte bli några problem :)
Ha de!

Duktig på tyska?

Mina tappra försök till att översätta svenska till tyska är det inte särskilt ofta jag lyckas så bra med. Jag vill ha bombanfall till bombanziege vilket tydligen betyder bomba get. Trots detta lyckas jag med hjälp av en rätt hyffsad gissningsförmåga och magkänsla få VG i detta ämne, iallafall på bok-frågorna. Jag är ärligt talat riktigt nöjd :] Fick tillbaka svaren idag och jag hade lite småfel men på det hela tyckte jag det var riktigt bra :)
Nu väntar jag på middag och sen beger jag mig till stallet. Tänkte smörja lite grejer och prata med folk. Sen åker jag hem och träna på min presentation. Mailade läraren och fick grönt på att köra min korta version :D
Jag har efter åren kommit fram till att just det är min styrka i allt skrivande; jag skriver kort och komprimerat. Även fastän jag skriver så himla kort så lyckas jag komprimera ihop allt så jag får med det viktiga. Fast jag tror inte att det gäller mina blogginlägg.... Beror nog på att när jag får uttrycka mig precis som jag vill så blir jag tankspridd och skriver lite väl mycket. Men passar det inte, synd. :]
Ha de!

2 timmar kvar

Sen börjar jag igen. Tror jag redan uttryckt mitt ogillande av onsdagar... Fyra timmar lunch är onödigt.
I vilket fall så ska jag strax skriva svaren på tyskan (om jag hittar dem) och sen försöka göra klart svenska presentationen. Jag tyckte jag hade skrivit en asbra presentation, men när jag tog tid så var den visst för kort..... Blev lagomt irriterad för jag tycker inte den ska vara längre än så. Men jag får väl hitta på nått...
Hittade precis en underhållande låt så den får väl vara med på ett hörn :]
Ha de!

Kvalitetssadel!

Har precis fått mail från tillverkaren av Xets sadel. Det är den gamla modellen Canadiana och de kunde inte säga exakt vilket år den var tillverkad eftersom de tillverkades mellan 1980(!)-1990. Alltså är den sadeln MINST 21 år gammal! Den kan likväl vara 31 år gammal...
Det enda jag kan tycka är defekt med den är att det inte finns något till stoppning kvar i sätet och att stigbyglarna var lite uppskavda på insidan där man har foten. Men i övrigt är den fin.
Kvalitet eller vad?!

Fin-middag

Efter filosofi var det lunch och sen vårshowen. De ända numren jag tyckte var bra var "Holy Diver" och tjejen som sjöng gospel (fy vilka rysningar!). Jag och Julia smet ut på rekordtid när det var slut. När Maria ringde hade hon precis tagit sig till skåpen medan Julia och jag var nere på torget :]
Åkte upp till stallet. Tog in Xet direkt och gjorde iordning honom. Idag tog vi bara en väldigt lugn tur upp till kliniken och tillbaka. Han var lite småspänd och tittig eftersom vi inte ridit genom området sen säkert förra året... Jag gillar inte att rida där nu när det är så mycket snö, blir trångt om det kommer bilar. Men det gick i vilket fall bra, han slappnade av efter ett tag.
Väl tillbaka så mockade jag, fyllde hö, mat och vatten med Jossan som sällskap. Vi kom på att vi var väldigt sugna på strips och dip, så det blev fin-middag på frasses idag :) Tror vi satt där nån timme, åt och pratade.
Nu ska jag nörda mitt spel, skriva presentationen lite snabbt och läsa ut tyska boken. Sen så :)
Ha de!
Lyfta bakben sa du?

Sista lektionen för idag

Sitter just nu på sista lektionen för idag, filosofi b. Sen har vi bara vårshowen att se på, underbart! :D Drar till stallet efter det :) Ska fota sadeln och ta serienumret.
Har också fått träningstider för lördag ^^
Ha de!

Sadel ursprung?

Har i många år undrat vad det är för märke på min sadel till Xet och hur gammal den faktiskt är. Jag har sätt att det stått "Winnipeg Canada" på sadelgjordshållaren och att det står något ovanför, men jag har aldrig riktigt fått fram det. Nu fick jag nya smörjmedel och plötsligt kunde jag tyda texten inunder! Mirakelmedel! <3 :D
Det visade sig vara en western rawhide. Satt och kollade deras kataloger nyss och tyckte den liknade en "new canadiana" för det är samma mönster. Men den är lite annorlunda skuren än den nya modellen framme vid sadelgjords hållaren.
I vilket fall så tog jag och mailade tillverkaren, tänkte höra om det går att se när den är gjord eftersom jag har ett nummer inskrivet på sadelgjordshållaren också. Vore kul att veta :) Den är ju iallafall minst 11 år gammal...
Ha de!

Western rawhide new canadiana

Xet the Flying Horse!

Photobucket

Exemplar har fått ett enormt svävmoment i sin galopp

Måndagar är måndagar

Går inte att göra så mycket åt.
Först kinesiska och därefter religion. Det ända jag egentligen gjorde på religionen var att fixa så Jossan blev min medbrottsling i mitt nästa brott... Jag börjar bli bra på det här :] Hade lunch och sen gympa, men den var jag inte med på för jag har fått ont i ryggen. Tror jag knäckte den igår när Mary gjorde några kamikaze-övningar.
När jag kom till stallet så pratade jag först en stund med Linn, sen tog jag in Xet. Gjorde iordning och sen blev det den (ofrivilligt) traditionsenliga svängen runt lilla kvarsätt. Vill man jobba så är det där eller travparkeringar. Gick ganska bra, är nöjd. Xet gjorde några fina sidepass´, märkte att han har lite lättare om det är en svag lutning åt det håll han ska flytta åt.. Kanske ska börja göra det där tills han blivit bättre? Får se.
Mockade, lyckades skrapa ihop en kärra nytt spån för det har jag inte fyllt på på väldans länge eftersom det är lite brist. Fyllde hökassar, mat och vatten. Jossan fick lifta hemöver så det blev lite gametalk. Hehe ^^''
När jag kom hem satte jag mig och nördade. Måste satsa mer på nördandet, har på tok för många 700GS:are, behöver 900gs med minst 36*. Snajdigt språk ;)
Nu ska jag kanske plugga eller göra något mer inspirerande. Jag ska ha bl a ha klart en presentation till svenskan till på torsdag. Vet inte hur det ska gå... Jag tänkte presentera Mick Mars från Mötley Crüe, men när jag försöker hitta ett citat jag vill använda från The Dirt så blir jag bara inspirerad till att skita i hela uppgiften och åka och rida hela dagarna istället... Han struntade totalt i skolan och lirade gitarr för det mesta istället för skolan. Det är nog tur att jag inte har fler hästar eller att hästar skulle gå att träna 24/7. Då skulle jag nog aldrig sitta i en skolbänk (underbara tanke! :D ).
Ha de!
Xet och jag från i lördags.
Fotograf: Emmy Eriksson

Förlåt Jossan...

Åkte direkt till stallet nu på förmiddagen. Ringde och halvt väckte Emelie som fick pallra sig ner. Linn var snäll och mockade åt mig :D Så jag gjorde hökassar och mat åt Xet, sen kom Emelie. Så vi tog in Xet och hämtade grejer, sen fick hon göra iordning honom medan jag satt och konverserade :)
Höll lektion och vi repeterade det vi gjorde förra gången. Hon har börjat få kläm på det redan, men inte riktigt. Svängarna börjar sitta bättre och galoppen i höger varvet. Vänster blev Xet lite lat och ville gå för sakta vilket han inte orkar. Sen är ju underlaget som vanligt men det går inte att göra något åt. Men på det hela tyckte jag det gick bra :) Eftersom Jossan påpekade att Emelie inte satt helt ner i sadeln när Xet galopperade så blev jag tvungen att kasta upp Jossan så hon fick känna hur det är att sitta på Xet när han galopperar numera. Han tar i så mycket med bakbenen att man flyger i varje språng xD Det var bland de roligaste syner jag sätt på länge måste jag erkänna... Jossan, med för långa stigläder, tårna som lägsta punkt, ser ut som jag vet inte vad när hon försöker sitta ner och skrattar halvt ihjäl sig. Jag dog lite halvt själv ska jag säga... Men det gick bra, Xet skötte sig <3 :)
Efter detta hade vi ett stallmöte om diverse. Emelie och jag opponerade oss på ett vintertäcke och ett fleecetäcke med varm oboy, lussebullar och cupcakes (Julias underbara <3).
När stallmötet var slut så stog vi och pratade ett tag. Jossan och jag halkade som vanligt in på våra gamla historier från när vi var små för nu har vi en ny människa i stallet, Adrian, och det är förbannat kul när det kommer nån som inte redan hört dessa historier :] Därefter tog vi in Mary och Herkules och gjorde iordning. Vi red lilla Kvarsätt runt. När Herkules skrittade/älgade så fick Mary gå i jog. När Herkules började trava eller tölta fick Mary galoppera på en av de lägre växlarna. Hon gick fint :) På raksträckan fick Jossan och Herkules trava i förväg medan vi fortsatte i jog. När jag skulle fatta galopp blev hon exalterad och började göra sidepass i hög fart så jag fick stoppa henne och backa upp. Gav skänkeln igen och hon gjorde samma sak, så jag stoppade igen och backade upp. Sen gjorde hon rätt :) Turen gick bra :)
Nu har jag nyss käkat, ska skriva en telefonlista och plugga lite. Och just det... Förlåt Jossan :)
Ha de!

Jossan i ett av sina starkaste framträdanden! Min dåliga humor :)

En bra dag

Får summera min lördag idag, hann inte göra det igår för det var så mycket ^^
På förmiddagen åkte jag till grafströms med Linn och Anton vartefter vi drog till stallet. Linn mockade medan jag och Anton red Berit och Xet runt ridskolan. Det gick bra, hästarna skötte sig :) Anton fick rida Xet eftersom Betsan kan vara lite opålitlig ibland genom att helt plötsligt kasta sig runt osv. Men hon höll sig lugn hela turen, verkade njuta av att bara få skritta mest :)
När vi kom hem fick Anton gå in med Berit och jag tog Xet och red bort till raksträckan upp till bonden bredvid. Emmy fotade lite när Jossan och jag red där. Jädrar vilken fart det var på farbrorn! Han gjorde en rollback a la Shawn Flaridas häst Gunna Trash Ya! (lägger in ett klipp med dem här nere, det var en rollback som den vid ca 2.37, tro det eller ej!) Emmy flög i luften av chock, Xet brukar inte vara den smidigaste xD Sen när vi galopperade upp och nerför rakan så lät jag han springa på, han var full av energi och sköt iväg som en kanonkula! Det är så roligt när han är så xD Som jag brukar säga, än är det krut i gubben!
Efter att jag var klar med Xet tog jag in och gjorde iordning Mary som vi fotade uppställd. Hon fick ha sin fina showmanship-grimma och Emelie fick agera fågelskrämma med hjälp av en hökasse på ett longerspö. Mary tyckte det var väldigt konstigt. Sen hann jag bara gå upp med henne så hade hästen Nils hoppat ur sin hage och in i nästa hage... Jag undrar vad han tänkte där. Han hade chansen att rymma, men hoppade in i nästa hage? Blev till att försöka laga dubbla hagar.
Åkte hem, duschade och iväg till Julia. Vi beställde mat i princip såfort jag kom, sen såg vi på tv tills maten anlände. Gudomliga kinesiska mat! <3 :D Fy såg gott... Efter att ha ätit i princip allt av det så såg vi på tv igen. Efterrätt i form av cupcakes (<3!) och godis till Batman :) Varför har jag inte sätt den filmen förut? Var faktiskt bra ^^
Så det var min lördag. Nu ska jag göra mig iordning och pallra mig iväg till stallet :)
Ha de!

Shawn Flarida på Gunna Trash Ya med en superscore på 228/230 8)


Mötley Crüe - Don't go away mad

En av Mötley Crües lugnare låtar, nästan lite trallvänlig? Vince Neil måste ha varit som snyggast här och jag älskar Mick Mars solo :) Eller ska väl rättare sagt säga att jag älskar i princip alla Mick Mars solon... xD Med den här låten som inledning känns det som att det ska bli en bra dag :)
"That's alright, that's okay
We were walkin' through some youth
Smilin' through the pain
That's alright, that's okay
Let's turn the page"

Roliga katter

Det kändes som att skolan höll på för evigt idag. Efter engelskan hade vi en timmes lunch. Cirka 15 minuter spenderade jag med att äta, 30 minuter till att prata med Linn på telefon och resten till lite datortid. Var inte så mycket tid kvar efter telefonsamtalet x)
Efter svenskan drog jag såfort jag kunde till stallet. Mockade och fyllde hökassar först, sen hämtade jag in Xet. Vi tog oss en sväng runt lilla kvarsätt. Det finns i princip tre ställen man kan rida på nu, två om man vill trava och galoppera.. Känns ganska tråkigt med tanke på att vi kommer ha vinter iallafall 2 månader till... Men vi travade igång rätt länge för han kändes stel. Galopperade en hel del också, han verkar tycka det är skönt för såfort han kommer upp i galoppen slappnar han av. Han har fått fin galopp nu, han använder bakbenen ordentligt. Det enda vi behöver jobba på nu är att få upp lite mer muskler så han kan gå saktare och att han inte ska ta upp huvvet hela tiden.. Han måste lära sig att när vi rider går vi i låg form, inte kika upp bland molnen. Men sista sträckan vi galopperade så höll han både takt, tempo och form så då fick jag åka häst en stund! Sann lycka :D
När vi kom hem pysslade jag om honom och sedan var det middag. Tog in Mary och borstade och fixade henne vartefter vi gick ut och longerade. Jag blir så less på att det aldrig ska vara någon där när jag longerar och hon far iväg som jag vet inte vad... När jag har folk som ser på och berättar hur hon brukar göra, då går hon SÅÅÅ fint minsann! Men när jag är ensam då far hon runt som världens jädra kamikaze-häst! Diverse konster hon kan slå till med;
* Bockhopp
* Sido-bakutare
* Capriolé
* Levade
* Ta i med bakbenen och skotta sig iväg i full kareta för att avsluta det hela med en graciös bockning
* Brallningsserier
Jag har bara två foton på henne när hon gör något och de är så mörka så det är svårt att se.. Men en dag ska jag ha det på foto eller film, vänta bara... Men i vilket fall så gick det bra i skritt men sen gjorde hon sina diverse konster i (det som skulle vara) trav. Hon började blev så vild att jag ärligt talat tog på inspänningarna. Jag har dem ganska löst, har dem mest för att hon ska hålla huvvet lågt och bli lite lugnare. Hon får svårare att göra sina konster också och brukar inse själv att hon måste börja jobba. Vanligtvis brukar jag inte ta på dem efter en lång stund, men jag blev rädd att hon skulle halka eller snubbla eftersom underlaget inte är optimalt för sånt där x) Gjorde en del vändningar också, så då blev hon mer koncetrerad. Passet gick bra i övrigt :) Hon har börjat förstå vad jag menar ganska bra nu ;)
För övrigt så var katterna roliga idag. Skrållan såg att Yatzy kom in och började göra sina läskiga varningsläten... Yatzy tog till flykten till slut. Annars brukar han totalignorera henne. Ett litet exempel här nedan :)
Imorrn blir det grafströms med Linn och sedan en ridtur med Anton. Ska bli kul :)
Ha de!

Inte så länge kvar...

Sitter och väntar på att engelskan ska börja. Om cirka en minut. Killarna står och skriver kinesiska tecken på tavlan, väldigt underhållande när de slåss om vem som skriver snyggast. Hade tyska tidigare, såg på film och hade lite betygsprat, gick bra. Hoppas att dagen går fort så jag får sluta nån gång, vill åka till hästarna.
Nu börjar vi.
Ha de!

Lunch

Nu sitter jag och har lunch. Det var ingen god mat, nån pannkaka med köttbitar i... Eller soppa med köttfärs. Jag ogillar båda x) Jag lär agera mumie senare idag, men pappa skulle plocka upp mig efter skolan för han slutar ungefär samtidigt. Har två lektioner kvar, filosofi och mental träning. Ska springa in till historialäraren och få några papper strax innan bara. Tills dess lär jag sitta kvar här i biblioteket med Johannes och Nicklas.
Sitter och lyssnar på aktuellt från igår, fick sms från en go vän att jag borde kolla. Mycket om Kina och som han sa, "du har valt rätt språk". :]
Ha de!

"När jag blir stor..."

Sitter ofta och funderar på saker jag skulle vilja ha "när jag blir stor". Vilket i mitt huvud betyder när jag fått jobb och nog med pengar att flytta hemifrån och kunna köpa vad jag vill. Nu ser jag det ur ett realistisk perspektiv (kanske inte...) så det är inte direkt att jag ska ha en ranch på xxx hektar med massa hästar och miljoner på banken. Det är mer saker jag faktiskt skulle kunna få...
Något jag tjatat om länge är en vedspis. Jag har kommit i underfund med hur underbart det är med vedspis! Det ger underbar värme och om man har den i mitten av huset så får man som ett element på andra sidan.. Lite svårt att förklara men det är grymt. Sen håller man ju armstyrkan uppe av att hugga och stapla ved...
Eftersom vi bor i Sverige och vi faktiskt får snö, även om varken kommunen, SJ, buslink & dintur och diverse sörlänningar inte tror det, så vill jag ha en liten gårdstraktor så jag slipper slita sönder mig själv med all förbannad skottning. För jag vill ha ett hus, men bara ett litet. Men det ska fortfarande skottas uppfarter och jag gör det inte gärna för hand (lat av naturen...).
Jag skulle också vilja ha sånadär fönster som de har i hollywood filmer, såna som de brukar ha när det är nån konstnär som bor i ett halvtaskigt slumområde på typ högsta våningen. De ser lite ut som växthusfönster nästan... Svårt att förklara, bifogar bild...
Skulle inte ha nått emot en såndär snygging heller...... ;)
En gungstol ska jag ha. Komplement till min vedspis och hollywood-fönster. Tänk va mysigt att sitta där framför en brasa, gunga stolen fram och tillbaka och se ut över nån fin utsikt (...kan vara bra att ha också med såna fönster).
Ett rum att ha som bibliotek. Behöver bara vara en massa bokhyllor bara jag får fylla dem med böcker :)
Bara några saker jag tänkt att jag skulle vilja ha som inte är fullt orealistiska. Tror jag...

Sant...

"Men problemet med hemligheter är att ingen kan hjälpa en om ingen vet vad som är fel."
- Mick Mars

Stamtavla

Har suttit och kollat lite i Xets stamtavla och kommit fram till att det inte bara är varmblod som har roliga namn... Några exempel:
Alicia Ost
Dampfross
Spanker
Old Bald Peg
Jag har lyckats hitta så långt bak som 1633. På fullblods sidan har jag hittat bak till stamfäderna Byerly Turk, Darley Arabian och Godolphin Arabian, vidare till "engelska fullblodets fyra huvudgrenar: Herod, Eclipse, Matchem och Highflyer som var son till Herod¹". Jag kan sitta i flera timmar och leta stamtavlor, riktigt kul :D
Ha de!
¹ Elwyn Hartley Edwards, "Hästar"

Game-talk

Josefinepalmqvist. säger (19:37):
Jävlar vad man får kämpa på då!
M      Exemplar & Mary Lou   säger (19:37):
Inte om man ser till att ha över 90% innan väl?
Eller vänta
Josefinepalmqvist. säger (19:38):
innan den fyller 25 år eller hur menar du?
M      Exemplar & Mary Lou   säger (19:38):
Måste räkna
Märks att jag inte räknat matte på ett tag...
Josefinepalmqvist. säger (19:39):
hahahah skönt för dg själv kämpar jag med matte B
M      Exemplar & Mary Lou   säger (19:39):
Om jag räknar rätt så blir det såhär
M      Exemplar & Mary Lou   säger (19:40):
De åldras 2 månader per dag, alltså 1 år på 6 dagar.
Det tar däremot 30 dagar för dem att åldras 5 år.
Om de går ner 2% varje dag så behöver man alltså minst 60% för att de ska överleva till 30
Eller har jag räknat fel?
Josefinepalmqvist. säger (19:40):
nej, det ser rätt ut.
Och över 60% har man väll typ jämt?
M      Exemplar & Mary Lou   säger (19:41):
Ja, runt 90 hela tiden
Josefinepalmqvist. säger (19:41):
Precis!
SÅ man borde lyckas!
Jossan. säger (19:37):
Jävlar vad man får kämpa på då!
M säger (19:37):
Inte om man ser till att ha över 90% innan väl?
Eller vänta
Jossan. säger (19:38):
innan den fyller 25 eller hur menar du?
M säger (19:38):
Måste räkna
Märks att jag inte räknat matte på ett tag...
Jossan. säger  (19:39):
hahahah skönt för dg själv kämpar jag med matte B
M säger (19:39):
Om jag räknar rätt så blir det såhär
M  säger (19:40):
De åldras 2 månader per dag, alltså 1 år på 6 dagar.
Det tar däremot 30 dagar för dem att åldras 5 år.
Om de går ner 2% varje dag så behöver man alltså minst 60% för att de ska överleva till 30
Eller har jag räknat fel?
Jossan. säger (19:40):
nej, det ser rätt ut.
Och över 60% har man väll typ jämt?
M  säger (19:41):
Ja, runt 90 hela tiden
Jossan. säger (19:41):
Precis!
SÅ man borde lyckas!
M säger (19:41):
Japp
Jossan. säger  (19:42):
och då är man ett pass rikare!
Är man nörd så är man :] Om jag räknat fel kan väl någon berätta det för mig? Matte är inte min starka sida...

Reining vm

Hoppas allt går vägen så jag kommer ner ^^

Snart brist på rubriker

Hann åka en sväng till stallet med Linn på lunchen. Blev mest prat, Xet ska vila idag ^^ Fick skynda mig tillbaka men missade likt förbannat bussen, de har ändrat tiderna och de som står på hemsidan stämmer inte. Ena dagen kommer den 57, andra 01, tredje 53. Lite svårt att veta vilken som är ordinarie tid...
På engelskan såg vi på film och fick prata betyg. Frågade om det gick att tenta av engelskan för jag vet andra som gjort det. Kom dock fram till att det bara går på friskolor tydligen... Jag ville göra det för jag känner inte att jag lär mig något på engelskan, det är för lätt... Men läraren skulle försöka hitta nån uppgift som fanns där man får lära sig svårare formellt språk. Det kanske låter tråkigt men för mig är det iaf nått. Jag är sjukt less på att inte lära mig något nytt på engelskan, känns som att jag slösat bort 3 år... På tyskan hade vi läxförhör. Jag skrev längre svar den här gången så jag hoppas hon blir nöjd. Huruvida min grammatik fungerar tänker jag inte ens ge mig in på... x)
Märkte att det börjat bli ljusare när jag satt på bussen. Klockan var närmare 4 och det var fortfarande ljust. Underbart :D Har mina planer för sommaren. Tänkte inleda våren med tävlingar, både där jag själv ska vara med och se på reining vm. Sen några långritter och utforska lite stigar som jag velat göra rätt länge (går inte så bra nu med all snö). Sen blir det lite mer tävlingar, har planerat in minst 2 till. Ska bli kul, hoppas på att få skillnad i protokollet :)
Ha de!
Vi i tävlingsutstyrsel 2010! Det ska inte vara så mycket bling bling i trail och ranch trail ;) Xet och hans gamla tävlingskompis Pascha (R.I.P)

Sämsta dagen

Onsdagar är verkligen mina sämsta dagar. Jag vet inte hur schemaläggarna tänkte men 08.30-09.30 har jag en lektion, sen har jag projektarbete på valfri plats och lunch i FYRA TIMMAR vartefter jag har två lektioner och slutar 16.30... Hur tänkte de där? Så mycket tid behövs det inte...
Har varit hemma ett tag nu, ätit lunch. Syrran kom förbi med blåbärsmuffins :) Tror jag ska gå å lägga mig och sova en stund. Känns som att jag har nån förkylning på gång, helt slut i kroppen och har haft huvudvärk i tre dagar. Idag har jag lyckats hålla den borta än så länge, får se hur det går.
Ha de!

Religion är inte min grej

Fy. Hade tänkt mig att religionen skulle vara okej men nu när vi fick se en film om judendomen blev jag genast sömnig (även några av killarna såg jag, fast de tog det ett steg längre...). Vi kommer bara läsa om de gamla vanliga skitreligionerna, kristendom, judendom, islam och buddhism. Jag ville ju läsa om sekter och satanism... För det är lite roligt, alla förkastar och hatar satanism, men hur många vet vad det faktiskt är? Jag tror inte svaret "människor som dyrkar djävulen" är riktigt rätt svar, borde finnas något mer. Får mig att tänka på filosofi, gud-bedragar-argumentet. Gud kan ju vara en bedragare som har gjort oss människor systematiskt felinställda och därför kan inte matematik vara logiskt giltig. Får mig också att fundera på varför jag kommer ihåg det...
Men till slut tog lektionen slut så jag drog iväg till stallet på en gång. Först stog jag och pratade med Linn ett bra tag och Camilla. Sen hann jag bara ut och sätta mig på hästen så kom Emmy så då blev det prat där en stund. Xet verkade inte lida, han stog och halvsov. Sedan red vi en sväng. Traven kändes faktiskt riktigt fin idag. Galopperna jobbade vi mycket på och på hemvägen från hundklubben kunde jag bara sitta och åka med :) Han gick precis som han skulle, bar sig själv och höll låg form i lagomt tempo :D <3
Har suttit och grubblat över skillnaden med form och gå på tygel... Det är lite svårt att säga att hästen "går på tygeln" när man sitter på helt långa tyglar.. Visserligen har det inte den direkta betydelsen men känns ändå fel att säga det. Tror jag håller mig till att säga form tills jag kommit på nått annat sätt att säga det på...
Efter ridturen gjorde jag iordning allt. Blev kvar där extra tid för det var mycket folk, Emmy, Linnea, Raul, Hanna, Jossan och Axel.
Ha de!
Bild från i somras. Jossan och jag brukar minnas den dagen som "dagen då ambitionen urartade"...

Vändning

Morgonen började med att jag inte ville kliva upp alls. Jag fick knappt i mig frukosten men jag vet att jag inte överlever utan den så jag tvingade i mig själv iallafall. Bussen var full när jag hoppade på så jag fick sitta på några säten som är "sidledes" eller hur man ska säga med folk runt omkring så jag såg ingenting vilket resulterade i att jag blev åksjuk. Bra början!
Första lektionen var ny, mental träning. Hade gruvat mig en del för det men när vi kom dit blev jag glatt överraskad. Läraren förklarade vad kursen går ut på och jag tror det kommer bli kul, mycket avslappning skulle det bli :)
Nästa lektion var filosofi b. Jippie. Jag hatade filosofi a men är tvungen att läsa b också... Men vi fick ny lärare på b kursen och han var väldigt... annorlunda? Tror han kan vara lite mer av den typen som jag kommer överrens med ^^ Nu har vi ätit äcklig lunch och fått beskåda nollningar. Jag förstår inte hur man kan tycka att det är värt att bli förnedrad bara för att få vara med i en förening och gå på några fester under 3 år? Jag skulle aldrig låta någon klä på mig en dräkt som är insmord i gamla spyor och vitlök till exempel....
Ha de!

Shine a light on you

Skola idag igen. Första lektionen, kinesiska prov. Eftermiddagen och kvällen igår var det tänkt att jag skulle plugga kinesiska, men det blev inte lika mycket som jag behövt.. Först blev jag tvungen att åka iväg med pappa och fixa lite grejer, när vi kom hem var det mat. Hann bara sitta och plugga några timmar, varpå vid halv 10 så kom vägskraporna och plogade upp tjocka, tunga plogvallar. Pappa envisades och skulle prompt köra själv men efter första vallen så fick jag ta över... Vi var nog klara runt halv 11. Fick plugga så gott jag kunde efter det, duscha och till slut gå och sova. Men jag vaknade vid 3 och 5 inatt så det blev inte mycket sömn. Provet kan jag tänka mig gick dåligt. Jag kunde skriva alla tecknen och hur man uttalade dem, men jag missade grovt på att lära in mig vad de faktiskt betydde också... x)
Efter det hade vi religion. Vet inte om det är för att jag är allmänt orolig över saker och ting, eller om min magkänsla faktiskt har rätt i att den här kursen kan bli jobbig. Kändes som att läraren var en såndär som verkar snäll och trevlig från början men sen är riktigt petig och jobbig... På gympan gick jag och Julia en promenad.
Åkte till stallet när vi slutat. Xet och jag tog oss en tur runt nedre med Ingela och Mary. Blev bara skritt, underlaget är så pass dåligt nu att de bara sjunker igenom hela tiden. När vi kom upp till vägen hade de plogat upp en hög vall som hästarna fick kravla sig över. Xet tyckte det var så skönt med hårt och fast underlag att han började trava lite självmant och frusta <3 Stackarn, ska hålla mig från såna stigar nu. Regnet igår och idag har gjort sitt...
Jag slumrade till för en stund sen förut i fåtöljen, men nu är jag något piggare. Däremot så känner jag mig enormt less. Nästan så jag undrar om till och med min enormt långa stubin kommer brinna av snart?
Ha de!

Livets berg och dalbana

Livets berg- och dalbana. På väg mot toppen bländas man av ljuset, man missar och gör några tvärsvängar åt ett annat håll. När man väl är på toppen kan det bara gå utför, ner i mörkret, varpå man inte ser någonting hur mycket man än försöker. Man kan bara hoppas på att vagnen fortsätter och inte spårar ur.

Låten i sig har inget med det här att göra, men melodin passar min sinnesstämning.

 


Massör

Idag kom massören till stallet. Han fick börja med Xet. Han hittade lite spänningar vid manken och (som jag misstänkt på sistone) vid sadelgjordsläget som gick lite framåt också. Han klämde, kände och fixade och Xet verkade inte lida, tuggade och tuggade ;) Jag är riktigt nöjd för när han var klar hade det släppt vid sadelgjorden (Xet reagerade ingenting på det :D) och även nacken osv så ryggmusklerna kunde "välla ut" eller hur man ska beskriva det. Farbrorn frustade så gott så :)
Efter det tog han Betsan och sedan Mary. Var inga större problem med Mary, var väl någon liten spänning vid ett bakknä som han fixade till som jag förstog det. Stog och pratade en stund vartefter jag mockade, gjorde hökassar, mat och fyllde på vatten. Sedan fick det bära av hemåt :)
Nu ska jag väl ägna mig åt kinesiskan och se till att alla tecken fastnar i huvvet. Det ska gå, så enkelt är det bara :]
Ha de!

Lektion

Idag for jag till stallet vid halv 12. Mockade, fixade hö och det vanliga. Satt sedan och pratade med Linn medan hon mockade vartefter vi hämtade hästarna. Jag hade bara hunnit hämta Exemplars grejer så kom Emelie, så jag satte henne i arbete på en gång :) När hon borstade klart osv visade jag hur man gör med benskydden och hur fäll+pad skulle ligga. Visade hur jag "svingar" upp sadeln också. Den är ganska tung (15-17kg, kommer inte ihåg exakt) så jag har fått sadlat åt Emelie tidigare. Men idag fick hon kläm på sadel-svingen och fick upp den själv :) Så nu kan hon göra iordning Xet själv ;)
Jag har hållt lite mini-lektioner för henne förut, men idag körde vi en riktig. Började med skritt och att hon skulle samla upp honom, rygg och lätt i bogarna. Sedan trav-uppvärmning, samma där + mina 90-graders svängar för att kolla så bogarna är okej och för att lossa lite. Jag förklarade först och sen var jag tyst så hon fick känna efter lite själv. Hon fattar rätt snabbt, så efter en stund fick hon till bra svängar :) Xet fick en liten andningspaus vill inte utmatta gammelman (även om han inte ens blir flåsig vilket jag finner konstigt... Bra grundkondition?). Sedan tog vi lite galopp och galoppfattningar på stor volt. Jag vill gärna att hon har honom på volt så hon känner tydligt när han tippar inåt eller utåt osv. De gjorde ett par riktigt fina galoppfattningar, jag blev nöjd :) Upptäckte att Xet gärna går lite extra inåtställd i höger varvet (svåra varvet). Det brukar kännas för han tippar gärna in där och jag brukar "fixa" honom, men jag har inte tänkt på att han ställer sig inåt.
De fick göra i båda galopper och mot slutet lyckades Emelie samla upp farbror riktigt fint! "Det är när han det är som svårast att sitta still i sadeln som han går bra!" var väl min förklaring. När Xet galopperar riktigt tar han i så mycket med bakbenen att det blir rätt svårt att sitta ner :P Men han slappnade av och frustade så huvudmålet var nått :) De fick avsluta där och vi gick in :)
Efter detta så tog jag på mig uppdraget att rida Betsan en sväng. Hon var pigg. På ditvägen gick det bra men på hemvägen ville hon bara springa. Hade det varit en frisk häst hade jag travat och galopperat på, men jag vågar inte göra det på henne iom benet. Men vi tog oss hem helskinnade. Hon fick trava liite fortare än vanligt när vi var vid åkrarna, men annars höll jag det väldigt lugnt. På hemvägen fick jag henne att slappna av och hålla sig lugn. Hon frustade och jag kunde sitta på långa tyglar utan problem.
Efter detta så for jag och åt med Julia på ikea. Vi var väldigt trötta båda två xD Men det var roligt :) Nu har jag sätt på tv och vet inte vad jag ska hitta på härnäst, men nått blir det :)
Ha de!
Bild från vår stalltävling i somras, stafettdelen :) Xet & jag

Underbar dag!

Vaknade lite illamående, så jag sjukskrev mig och somnade om. När jag vaknade var det borta så jag for iväg till stallet. Gjorde klart allt, pratade med Linn ett tag och hämtade sen in Xet. Vi gav oss ut på en skritt/trav tur med Linn & Betsan, Camilla & Dacke. Det blev en kort sväng runt lilla Kvarsätt eftersom det var ganska kallt. Xet skötte sig bra, han höll sig lugn fastän Betsan gärna ville tävla med honom.
Mary och jag tog oss också en sväng runt lilla. Jag jobbade jättemycket med galoppen idag och hon fick verkligen jobba på att gå sakta och samlat. Gjorde även några galoppombyten, vissa satt bra andra blev bensprattlare. Joggen satt bra, den fanns kvar :) Jag är riktigt nöjd med henne idag, det blev inga hets-byten som hon kan få för sig att göra ibland och framför allt så bråkade vi inget :)
Har precis käkat middag och ska iväg om en stund. Bjuder på en bra fredagslåt ;D
Ha de!


Hemma igen :D

Äntligen har vi fått sluta :D Två timmars lunchen var seg men historia lektionen gav faktiskt lite grann så jag får väl vara nöjd. Ska nog försöka skriva klart rapporten ikväll så är det gjort :) Den här kursen är historia fördjupning där vi fått välja ämne själva, så jag valde att läsa om cowboys och hur det var när det faktiskt begav sig. Det har varit väldigt intressant, både att veta hur det faktiskt var jämfört med på filmerna (finns inte många liknelser...) och att se hur utrustningen utvecklats. Det där med en enslig cowboy (Clintan...) som kommer och räddar staden från en ond boss och en mutad sheriff är lite kliché även om jag tror det finns ett band mellan det och några så kallade "boskapsbaroner" som stal hur mycket som helst.
Känns lite tråkigt de två dagar när jag inte har hästarna... Jag hade så gärna velat rida idag när det var klarblå himmel och sol, men innan jag hunnit hem var det mörkt. Hoppas det blir fint väder imorrn :)
Ha de!
Farbror <3

2 timmar lunch..

Varför ska man ha två timmar lunch för att sedan ha en lektion och därefter sluta? Varför dra ut på dagen mer än nödvändigt? Det är klarblå himmel och sol ute och jag vill bara ut och rida istället för att sitta instängd här och slösa tid. Jag är en sån person som verkligen stör mig på och hatar att slösa tid såhär.
Har hunnit avverka fyra omgångar poker med Julia, läst alla bloggar jag läser och inte läser, kollat annonser på hästnet, nördat spel, skrivit på historian som jag egentligen inte kan skriva mer på, läst tidningar, gått igenom hela buke... Vad finns det mer att göra? Usch.
Ha de!

Shangke, qingjia...

Tror jag behöver en paus från all kinesiska... När jag inte ens kommer ihåg hur man skriver shangke/上课 vilket är väldigt lätt, då är det illa.. Har kommit i underfund med att de dagar jag inte har häst har jag inte så mycket att säga. Det har varit en intressant dag och ska bli intressant att se hur det fortsätter...
Funderar på att ringa ett samtal för att få lite paus.
Ha de!

Slapp vecka...

Jag har räknat ut att den här veckan kommer jag ha sammanlagt högst 6 lektioner... I måndags hade jag en, igår hade jag inga alls, idag en, imorrn två och på fredag en kanske två. Inte mig emot :) Jag jobbar bättre när jag får lägga upp i den ordning jag vill, även om jag ibland kan bli lite väl distraherad av annat.. Men så länge jag int blir lat så går det :)
Har precis gjort klart frågorna till "Damals war es Friedrich". Tänkte sätta mig och skriva lite kinesiska strax, har prov på måndag.
Ha de!
Min favorit idiom; Praktisk kunskap är bättre än teoretisk/Dú wàn juǎn shū bùrú xíng wànlǐ lù

Böcker

Jag har mina perioder när jag knappt kan titta på en bok eller när jag läser 4 samtidigt.. Just nu läser jag väl 2 stycken samtidigt, dock är den ena på tyska och jag är tvingad att läsa den pga skolan. Jippie, ännu en bok om andra världskriget och judehat... Det har man ju aldrig hört förut.
På fritiden så läser jag "The Dirt" om Mötley Crüe. Jag började läsa den när jag fick den för nått år sen men sen kom jag in i en svacka igen så det blev uppehåll. Men pappa inspirerade mig lite när han började läsa sin bok om Ozzy Osbourne (pappas idol numera). Så jag har plöjt igenom "The Dirt" rätt bra nu. Tänkte önska mig Keith Richards "Life" och Nikki Sixx "Heroin diaries" i födelsedags present. Jag gillar hårdrock som det kanske märks, allt från Rolling Stones till D'espairsray (japanskt growl & visual kei band). Sen är det rätt roligt att läsa om alla konstiga saker de gjort mitt bland alla droger, sprit och konserter. :)

Bra början på skolan

Skickade in min historia rapport skiss igår runt 3 och senare fick jag tillbaka ett mail från läraren där jag fick veta att vi inte hade någon lektion idag. Det innebar att jag inte hade någon skola alls, för den första lektionen är en kurs vi är klar med och den sista får man vara vart man vill och jobba på.
Så jag tog mig en sovmorgon till 10.00 och drog sedan till stallet. Xet och jag tog oss en tur runt lilla Kvarsätt. Det enda kravet jag hade på honom var att han skulle bära sig och hålla låg form. På slutet vid hundklubben och elverket (som jag kallar det) så gick han jättefint! Galoppen var låg och rund och jag kunde bara sitta och åka med! Det är ett kvitto på att jag gjort rätt för mig, när man bara kan sitta och åka häst. Visserligen inga stora krav idag, men jag är supernöjd iallafall, det är skönt att bara slappa ibland (Xet instämmer helt säkert ;) ).
Efter ridturen ställde jag honom på gången och stretchade. Gjorde bland annat dessa övningar;
1.2.3.4.
1. En mer kraftfull stretchning av bog- och mankmuskler.
2. Knästräckarmuskel. Dock brukar jag stå på sidan och inte rakt bakom x)
3. Lår- och sätesmuskler. Inget man bör göra på en häst med dålig balans dock. Första gångerna fick jag ta Jossan till hjälp för säkerhetsskull. Numera kan vi själv :)
4. Musklerna på undersidan halsen. Jag ger aldrig Xet godis direkt ur handen utan att han får jobba för den, så han brukar få göra den här övningen då efter ridturen.
Mockade, fixade hö, mat och vatten efteråt. Katten Gustav kom in och ville att jag skulle bära in honom till huset. Han är inte lika duktig som Yatzy som kan öppna dörren själv... *host*
Väl hemma igen så tog jag och fikade lite vartefter jag satte mig vid datorn och skrev lite på historia rapporten. Julia hjälpte mig med metod och diskussions delarna (jag är dålig på rapporter, mycket bättre på typ recensioner...). Det blev faktiskt riktigt bra :) Hennes internet hoppade ur, men hon skulle hjälpa mig mer imorrn :D Tacka vet jag hjälpsamma kompisar! <3
Nu har jag suttit och läst bok på tyska i cirka en timme. Jag låg efter fyra kapitel innan jul och sen visade det sig att vi hade fyra till nu efter jul... Så jag måste läsa klart till imorrn. Funderar på att läsa klart hela boken på en gång för efter imorrn har vi bara 3 kapitel kvar...
Ha de!
Cowboyens vardag gammalt tillbaka; Trail drives

True story

"When you've lost it all is when you realize that life is beautiful." - Nikki Sixx

Skola igen

Inatt kändes det jävligt tungt. Första gången jag haft ångest över att börja i skolan igen sen högstadiet... Men kändes bättre idag, hade bara en lektion visade det sig. Fick visserligen vänta på att pricka av mig hos en gympalärare som aldrig dök upp, så jag drog. Men för var dag som går så kommer jag en dag närmare friheten att välja istället för att slita med en massa teoretiska uppgifter som jag bara känner att jag slösar min tid på.
Åkte direkt till stallet och gjorde iordning hökassar, mockade, gjorde mat osv. Hämtade sedan in Xet. Stog först och ropade på honom men han reagerade inte. När jag kom fram och puttade lite på honom ryckte han till; han stog tydligen och sov... Men gick in och gjorde iordning honom vartefter vi gav oss ut. Eftersom han fick jobba så hårt igår så hade jag egentligen tänkt att han skulle vila idag, men ändrade mig när jag insåg att han bara skulle bli stel och gallig. Så vi tog oss en skrittur runt nedre istället. Jag tänkte att vi skulle gena över framridningen och om vi bara höll oss i mitten så skulle det inte var så mycket djupsnö. Jo tjena... Stackars Xet hade snö till upp över knäna -_- Men det var inte så långt så han fick reda ut det själv och gå i sin takt, det var ingen idé att börja försöka vända. Än en gång tur att man har en liten ångvält till häst <3 Travade och galopperade lite vid åkrarna på hemvägen och han verkade tycka det var skönt att få sträcka på benen, frustade och verkade nöjd. När vi kom hem fick han gå ut och äta lunch och jag fyllde vattenhinkarna det sista jag gjorde innan jag åkte hem. :)
Väl hemma så åt jag lite skinkmackor till kära gamla "Magnum" på tvn. Satte mig sedan en stund med historian och skickade in den, så nu ska jag gå vidare till tyskan som jag tydligen hade och kinesiska.
Ha de!
Söt, trött Xet från i höstas <3

Sixx A:M - Accidents can happen


Don't give up, it takes a while
I have seen this look before
And it's alright
You're not alone
If you don't love this anymore
I hear that you've slipped again
I'm here 'cause i know you'll need a friend

And you know that accidents can happen
And it's okay,
We all fall off the wagon sometimes
It's not your whole life
It's only one day
You haven't thrown everything away.

Take some time and learn to breathe
And remember what it means
To feel alive
And to believe
Something more than what you see
I know there's a price for this
But some things in life you must resist

And you know that accidents can happen
And it's okay,
We all fall off the wagon sometimes
It's not your whole life
It's only one day
You haven't thrown everything away.

I hear that you've slipped again
I'm here 'cause i know you'll need a friend

And you know that accidents can happen
And it's okay,
We all fall off the wagon sometimes
It's not your whole life
It's only one day
You haven't thrown everything away.

You know that accidents can happen
And it's okay,
We all fall off the wagon sometimes
It's not your whole life
It's only one day
You haven't thrown everything away.

So don't give up
It takes a while.

Sista jullovet någonsin

Summering av jullovet
Jullovet har för en gångs skull känts som om det varit ett halvår! Jag är så sjukt glad för det :) Det har varit roligt för det mesta även om det kantats med otrevliga avslöjanden, skitsnack och andra mindre roliga händelser. Men tänkte summera de händelser jag minns mest, från mitt sista jullov någonsin.
Första dagarna red jag väldigt mycket, väldigt roligt :) Jag slog mitt personliga köldrekord gällande att rida under kalla temperaturer. Om man räknar in vinden den dagen så red jag och Jossan i -34 grader.
En tur runt släp visade också på att Xet har rätt hyffsad kondition trots bristen på muskler :) Jag fick (ofrivilligt) känna på hur tölt känns och konstatera att man inte kan rida lätt i den *host*Herkules...*host*
Jag har träffat släkten väldigt mkt. Både positivt och negativt xD Men mestadels positivt :)
Jag kastade upp Anton på Xet som fick boosta lite självförtroende. Xet var snäll men blev lat i galoppen så jag fick rida till honom, sen gick det bra :)
Jossan och jag lanade. Minnesvärt xD
Axel fick testa sitta i westernsadel och gjorde det klassiska misstaget; han höll inte en hand över sadelhornet när han hoppade av och fastnade med sin pösiga jacka istället. Där blev han hängande xD
När jag red ut med Emmy och Linnea gjorde Mary ett nytt trick, dubbel-mini-capriolé upp i tallegren.
Julia och jag firade nyår med Snowroller och annat! ;D
Jag har haft en hel del givande samtal, ofta över telefonen för ovanlighetens skull.
Emmy, Emelie och jag hade en rolig smörjsession. Även fast det hela slutade med att Emelie höll på att orsaka att jag spydde... Varför är för äckligt för att skriva. Usch >_<
Hade en depp-middag med två tjejer mitt i natten och var inte hemma förrns 2 på natten. Dock var det väldigt skönt för vi kunde alla vara jävligt skämtsamma efteråt :)
Fick under tre dagar något utav en orkeslös period. Har inte varit med om den typen av period förut..
Xet har fått rundare och mycket finare galopp <3
Summering av jullovet
Jullovet har för en gångs skull känts som om det varit ett halvår! Jag är så sjukt glad för det :) Det har varit roligt för det mesta även om det kantats med otrevliga avslöjanden, skitsnack och andra mindre roliga händelser. Men tänkte summera de händelser jag minns mest, från mitt sista jullov någonsin.
Första dagarna red jag väldigt mycket, väldigt roligt :) Jag slog mitt personliga köldrekord gällande att rida under kalla temperaturer. Om man räknar in vinden den dagen så red jag och Jossan i -34 grader.
En tur runt släp visade också på att Xet har rätt hyffsad kondition trots bristen på muskler :)
Jag fick (ofrivilligt) känna på hur tölt känns och konstatera att man inte kan rida lätt i den *host*Herkules...*host*
Jag har träffat släkten väldigt mkt. Både positivt och negativt xD Men mestadels positivt :)
Jag kastade upp Anton på Xet som fick boosta lite självförtroende. Xet var snäll men blev lat i galoppen så jag fick rida till honom, sen gick det bra :)
Jossan och jag lanade. Minnesvärt xD
Axel fick testa sitta i westernsadel och gjorde det klassiska misstaget; han höll inte en hand över sadelhornet när han hoppade av och fastnade med sin pösiga jacka istället. Där blev han hängande xD
När jag red ut med Emmy och Linnea gjorde Mary ett nytt trick, dubbel-mini-capriolé upp i tallegren.
Julia och jag firade nyår med Snowroller och annat! ;D
Jag har haft en hel del givande samtal, ofta över telefonen för ovanlighetens skull.
Emmy, Emelie och jag hade en rolig smörjsession. Även fast det hela slutade med att Emelie höll på att orsaka att jag spydde... Varför är för äckligt för att skriva. Usch >_<
Hade en depp-middag med två tjejer mitt i natten och var inte hemma förrns 2 på natten. Dock var det väldigt skönt för vi kunde alla vara jävligt skämtsamma efteråt :)
Fick under tre dagar något utav en orkeslös period. Har inte varit med om den typen av period förut..
Xet har fått rundare och mycket finare galopp <3
I överlag ett riktigt bra jullov :)

Biff

Jag kan bara säga att jag kommer vara världens biff innan den här vintern är över... Idag var det fan en PLUS grad! Vilket resulterade i blöt snö och självklart, SJÄLVKLART hade det snöat igår kväll och natt så nu blev det naturligtvis så att jag fick ett par plogvallar och en gård med snö att rensa...
Men på morgonen for jag iväg till stallet. Red först Mary. Vi tog oss en sväng runt nedre. Blev skritt, jog och galopp. Men vi kunde inte galoppera så mycket för underlaget är inte bra. Jag tycker inte om när det är upptrampat och hästarna snubblar eller kliver fel hela tiden.. Så jag styrde ut i lite oupplogad djupsnö istället. Det var rätt djupt men det är bra för Mary för då får hon något att koncentrera sig på istället för att gå och titta på allt annat... Ända gången det blev lite knepigt var när hon gick emot min skänkel och istället ut mot en kant som var väldigt hög. Snön där gick upp på halva mitt ben... "Men vill hon gå där så får hon väl göra det då" tänkte jag. Så Mary simmade över den lilla upphöjningen/kanten (som det visade sig vara) av snö för att sedan dyka ner på andra sidan... Men hon stog på benen och plumsade vidare därefter, så ingen fara :) Många gånger är det bra med en ångvält till häst... När vi kom vid åkrarna tog vi lite galopp. Gick bra halva första åkern, men sen bytte vi till höger och då började hon studsa och blev överexalterad. Hon tycker att hon blivit så duktig på galoppombyten att hon vill göra dem hela tiden även om hon då ofta hamnar i korsgalopp.. Men idag tog jag och satte mig stilla som en staty och saktade av istället för att försöka få henne att behålla galoppen. Stoppade, backade upp och sen fick hon skritta, inte galopp som hon tänkte. När hon lugnat sig fattade vi galopp igen. Hon hetsade upp sig direkt så jag fick ta ner henne igen, backa upp och skritta fram. Testade en gång till och då fungerade det, hon höll en lugn och fin galopp utan att byta. Så vi gav oss där och skrittade resten av vägen hem :)
När jag kom hem hade Emelie tagit in Xet åt mig och börjat borsta. Jag gjorde klar Mary, fick duscha henne lite för hon var svettig. På med fleecetäcke och utetäcke och sen fick hon gå ut. Fina caprioller gjorde hon på vägen ner, explosivartade och höga bakben...
Xet och jag red upp till ridhuset. Vi värmde upp ett bra tag medan Emelie var och tog in ridskolehästar. Jag började med att trava och svänga för att få med lite bogar och mjuka upp honom. Farbror var på jag-väger-ett-ton humör och tyckte jag var väldigt jobbig. När jag till slut fick säga åt honom på skarpen blev han arg och tyckte att jag var en kärring, om man översätter. Märks att vi inte kunnat träna ordentligt på ett tag för han ville ramla inåt och var seg i galopperna. Men efter ett tag släppte det mer och mer så vi gick vidare till lite ryggningar och sidepass. Hans sidepass åt höger är hemsk... Tung och motvillig som attan. Jag brukar få göra en liten specialare med pigga, ärtiga travinlägg mellan sidepasserna så han blir lite "lättare" och piggare (det där lät lustigt...). Det släppte mer efter ett tag när han insåg att jag inte tänkte ge mig. Emelie kom tillbaka och fick filma lite för jag ska skicka till min tränare och se om jag kan få några tips. Sedan fick hon skritta honom en stund för farbror blev svettig. Stackarn började klia sig på mig och jag blev irriterad men såg sedan att svetten rann ner i ögonen på honom och han ville bara att jag skulle ta bort det! Han börjar alltid svettas runt öronen först och sen åker det ner i ögonen på honom så man får torka bort <3
När vi kom hem pysslade jag om honom och han fick en massage av Linnea. Det var synd att i princip hela stallet var där och sprang omkring, speciellt ofta med hökassar mitt framför näsan på den hungrige herrn... Men han mjuknade till i princip överallt där han varit spänd förutom vid bogbladen. Men det kunde inte ens riktiga massören få bort riktigt, så det måste jag komma ihåg att peta på oftare. Livet är inte lätt för en person med minne som en guldfisk! x)
Ha de!

Min sko var inte långt ifrån snön...

Mysigt! :D

Hästlista dag 14 - Varför får ridning dig att må bra

För att jag får alla de saker jag vill ha; naturupplevelser, frihet och vänskap. Jag är en sån typ av person som skulle kunna ge mig av ut i skogen till häst och kunna vara borta i en eller två månader när jag känner för det, bort från måsten, i-lands problem och industriell och materiell civilisation.
Ridningen i sig gör också att man kan sätta upp mål att uppnå, för jag tror inte att en människa utan mål fungerar. Om man inte har ett mål att uppnå, vad ska man göra då? Det behöver bara vara att man ska kunna jogga ett x antal minuter utan att bli ansträngd eller bara att ta sig upp ur sängen och bort till soffan, bara det är ett mål som man är nöjd med. Ridningen ger mig mål. Jag vill bli en bättre hästmänniska och lära mig rida bättre. Det i sin tur gör också att jag blir mer uppmärksam på saker och ting eftersom hästar är rätt känsliga djur. När man sedan lyckas nå ett delmål i det hela så är det väl självklart att det stärker självförtroendet och man vill bara fortsätta och till slut nå det högsta målet!

Xet galopp 110108

Xet vänster galopp

 

 

Xet vänster galopp

 

 

Xet höger galopp


Hatade plogvallar

Jag hatar plogvallar. När inte ens snöslungan tar sig igenom utan jag får stå och "hoppa" den, stanna, backa, ta om och jävlas är det inte kul längre... Det tog 40minuter att få bort två plogvallar, ca 1 meter breda och 3 meter långa... Inte särskilt tjocka heller, men stenhårda... Från början fick jag ta i så pass att det började svartna för mig flera gånger och jag fick sätta mig ner och vänta en stund.
Åkte till stallet, plockade upp Jossan på vägen. Gjorde hökassar, mockade och sen satt jag och pratade ett bra tag. Först Linn och Jossan, sen kom Emmy också. Vi hämtade upp Herkules och Xet och gjorde iordning dem. Sen kom Ingela, Lee och Camilla också, så då blev vi ståendes ett bra tag. Linn vände på orden och fick fram Annifer Jeniston bland annat :)
Blev lite lätt träning i paddocken. Vi fick ju ännu mer snö igår så nu är underlaget inte särskilt roligt... Det hade hunnit bli rätt bra upptrampat förut, men nu är det dåligt igen. Herkules simmade sig igenom hörnet där det inte ens varit nån å ridit xD Vi tog och filmade på rakan upp till bonden breve, gick rätt bra :)
Ha de!

Xets nya benskydd fram. Han står i en grop, därför hoven ser konstig ut.


Xets benskydd bak.


Axels ärkefiende no.1, Stumpen.


Stumpen...


Xet äter hö.


En söt liten bild på Jossan a ka Michelinkvinnan och Herkules

Tröjorna har anlänt :D

När jag kom hem från stallet fick jag också veta att jag hade ett paket att hämta ut, så efter maten drog vi iväg och hämtade. Det var mina oswsa tröjor som hade kommit :D Mycket nöjd med dem ^^ Min curbstrap har också kommit fast i brevlådan så nu blir det till att smörja upp den och få den riktigt mörkbrun. Nedan kommer några bilder på tröjorna :)
Ha de!
Kan inte tycka att kameran gjorde den blå tröjan rättvisa. Finare färger irl :)
Baksidan, "Ranch girls".
Den bruna. "Ranchgirl Colorado" på armen.

Märket


Nya benskydd <3

Idag anlände mina efterlängtade benskydd! :D Jag tvingade med mig pappa och hämtade ut dem. Släppte av honom hemma och drog sedan till stallet för att pröva. Gjorde hökassar och hämtade Xet, ställde honom på gången för jag vill se ordentligt och slippa spån. Benskydden passade perfekt och nu fick jag ju de mörkblå som jag ville ha istället för vanlig blå :D Ska försöka fota imorrn om min kamera vill leva ;)
Xet och jag tog oss en tur runt lilla Kvarsätt. Vi travade och galopperade mest. Han var väldans pigg men avslappnad. Försökte mig på lite sidepass men han blev mest irriterad eftersom han ville efter sin kompis som precis hade passerat oss då. Ska rida upp till ridhuset nån dag och ta ett riktigt sidepass-pass... Måste få ordning på dem, de är alltid med i trail mönstren. Vi avslutade turen med ett litet traditionellt race uppför hästuppfarten med Jossan och Herkules :) Har jag tur så var Axel duktig och lyckades få till en bild på oss också, ska luska vidare och återkommer om det.
Ha de!
Exemplar med en stång jag inte ens vet att jag haft? Har haft den svarta,
den med kopparrulle, den "hela" och den med långa skänklar, men den där?

Julen ut

Då var julgranar och julpynt borta, förutom min Gandalf-tomte. Han får glatt stå kvar och skina i bokhyllan, han lyser ju så fint :)
Suttit och tittat på flyg och tågbiljetter, vandrarhem, hostel, bussförbindelser, kartor, lärt mig att det finns sTurup och sKurup... Som mest hade jag ca 13 flikar uppe, blev lite snurrigt ett tag. Men nu ger jag mig för idag. Hann till och med bli "imorrn"... Hehe ^^ Känner att det här kommer bli dyrt och kommer på att jag behöver bra mycket mer pengar om jag ska klara de andra 2-4 resor som planeras för i år... Dock är detta och en Tyskland-resa prio 1.
Nu ska jag sova.
Ha de!

Hästlista dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst

Farbror Exemplar <3
Lugn - Xet är lugn och sansad. Det gäller både i situationer där det är stressigt eller när man ber honom om något. Förstår han inte kan han bli frustrerad och t ex slå med svansen, men han blir aldrig stressad.
Klok - Han är en klok gammal man. Det spelar ingen roll vart vi är så hittar han, och han hittar inte bara hem utan även till de ställen vi ska till. I somras var vi upp på berget och klättrade upp och ner över kanter osv men jag hittade inte stället vi skulle till, det ser ju olika ut på sommar och vinter. Till slut gav jag upp och släppte tyglarna. Jag tänkte att han skulle få gå hem, men Xet klättrade upp och tillbaka på stigen och svängde åt andra hållet. Sedan klättrade och gick han tills vi kom till den bergskant jag tänkt på, stannade och ställde sig för att vila. :) <3
Ledare - Han ska alltid vara först när man rider med andra. Han har visserligen lugnat sig nu med åren, men det finns fortfarande kvar, märks speciellt när vi är ute med Jossan och Herkules. Grabbarna grus verkar alltid ha någon tävling på gång, om det så är grisepass-taktig skritt. Han är också ranghögst i hagen. Jag måste nog säga att Xet har pondus och utstrålning, för han har aldrig slagits. Han ställer sig framför den nya hästen och parerar tills den andra hästen måste vända sig om och gå iväg. På så sätt har Xet visat att han vunnit. Det spelar ingen roll, han kan stå en hel dag, men han vinner alltid i slutändan. Till och med en häst som Kaggson som var högst i rang i hela 27 år kom till hagen och gav sig på en gång...
Envis - Vilket leder oss vidare till nästa egenskap. Xets envishet. Han ger sig icke. De ända gångerna han ger sig är om han inser att det andra valet är lättare (Om jag ber honom att svänga och han inte svänger riktigt så tar jag in honom på en mindre volt vilket blir jobbigt. Nästa gång jag ber honom svänga så väljer han automatiskt att svänga, för då slipper han den jobbiga, lilla volten). Men han kan tigga om godis i många timmar... Det spelar ingen roll om man så ger honom en tugga av det man äter och han spottar ut det för det smakar så äckligt, likt förbannat så ska han ha mer...
Social - Där ramlade vi då in på den sista punkten. Xet gillar att vara "centre of attention". Han tycker om när folk tittar på honom och han gillar att bara stå bredvid och vara en del i samtalet (även om han inte kan prata människospråk). Ibland tigger han mat bara för att få uppmärksamhet... En både positiv och negativ egenskap :)

Otacksamt

Vaknade rätt sent imorse. Hämtade upp Jossan 11.40 och åkte till stallet. Pga blåsten idag så fick Xet en vilodag. Jag vill inte rida över åkrarna när det blåser, det är hemskt där då... Nu är det visserligen bara ca 15 m/s, men jag minns fortfarande den vintern när jag red över där, -20 grader i luften och ungefär 20-25 m/s. Det var inte kul. Gjorde iordning allt och sen tittade jag på när Jossan rensade sina skåp. Lindade om ett par benlindor. Sen var det inte så mycket mer.
Åkte hem igen. En av alla mina mostrar och morbror var här så det blev fika :) Sedan satt jag och nördade spel ett tag med Jossan igen... Vartefter jag gick ut för att köra snöslungan ett varv. Det tog en timme idag. Känns väldigt otacksamt att när jag äntligen är klar med uppfarten så har gången in till huset redan snöat igen... Men annars så gick det bra, det var inte så tungt idag och ingen hemsk plogvall :D
Ha de!
Häcken är numera begravd under alla snö.

Hästlista dag 12 - Det här saknar jag

Jag saknar att ha westernfolk runt omkring mig. Det är jätteroligt att vi är så många olika grenar och discipliner i stallet, men förbannat tråkigt att det bara är jag och Ingela som håller på med western. Visst kan det vara kul att förklara saker och ting, men det hade varit kul att ha någon som kan titta när man rider och påpeka saker som är viktiga inom min gren och tvärtom. Det ända folk egentligen kan säga när de ser min ridning är om jag sitter rakt eller om Xet går bakom lod. Sen vet ju inte andra vad som värderas och ska komma först. Dessutom vore det kul att ha någon som förstår varför och grunden till de övningar man gör.
Sen saknar jag också att ha ett ridhus där det inte far omkring en massa småbarn som inte lärt sig högerregeln, snobbiga ryttare som kan rida ut mitt framför andra utan någon som helst respekt eller folk som bara skrittar men likt förbannat inte kan hålla sig ur vägen för alla andra. Förr var det så att alla flyttade på sig, det var nästan så att man krockade för att båda ekipage flyttade sig för att man ville verkligen inte vara ivägen! Nu är det djungelns lag som gäller...
Även om jag aldrig kunnat så saknar jag ändå möjligheten att kunna ta hästen och rida iväg och vara borta en månad eller två. Komma bort från allt vad civilisation heter. Det hade jag gärna gjort nu.

Ingen ork

Kom hem runt halv 2 inatt, så sov till halv 10 och drog mig sedan till ungefär 10. När jag vaknade kändes det som att jag vägde 100kg och jag hade ont i både armar, ben, rygg, nacke utan anledning... Awesome. Då kom också far min in och berättade att det snöat x) Ja, hurra, jippie. Jag älskar ju att köra snöslunga. Verkligen...
Så efter 40 minuter med den kommer jag in, då hade mamma hunnit ockupera hela köket för att förbereda nå mat så det blev ingen frukost för mig... Hungrig och med ont i kroppen begav jag mig till stallet. Vet inte hur lång tid det tog för mig att få iordning allt men sen när Linn kom kunde jag sätta mig ner och vila. Emelie var också där och bjöd på bulle, ischoklad och sprite :) Frukost <3
Jag och Xet red ut med Linn och Betsan, Emmy och Guyen, Ingela och Mary. Först skulle jag rida själv. Sen skulle jag rida med Linn. Sen kom Emmy och till sist Ingela... xD Vi red nedre runt ridskolan. Xet uppförde sig bra. Jag tog det lugnt, använde inte mycket skänklar idag. Har börjat lära om mig själv hur mycket jag kan skänkla utan att han blir förbannad :P Trodde aldrig att farbrorn kunde bli såhär känslig! Först trodde jag han hade ont, men trots att jag klämde och kände så gav han ingen reaktion, bara när jag skänklade hårdare från ryggen lite för fort. Så nu ska jag omskola mig själv igen :]
I en backe vid ridhuset skulle vi ner och ser att det kommer en bil nerifrån. Vi var mitt i backen och hann inte fram till en liten utsvängning som finns där. Bilen tog sats och körde iallafall istället för att vänta och när han var bara någon bit framför slår han på vindrutetorkaren. Han hade uppenbarligen is på rutan för det blev skrapljud och Xet av alla blev så överraskad att han hoppade till och tvärstannade med benen åt alla håll. Föraren blev överraskad i sin tur och tvärnitade. Vi skrittade vidare och han blev stående där... Det kan vara en bra idé att inte köra uppför en smal, hal backe när det kommer hästar är min slutliga åsikt... Och skrapa rutan ordentligt.
Precis till middagen idag rullade det in en gigantisk traktor på gården. Det snurrar runt i huvvet på både mig och pappa vem det kunde vara. Visade sig att det var min kusin Robert som jag inte sätt på ett flertal år. Han var in på en snabb kaffe, trevligt att se att han lever :) Jag har 18 kusiner, så det är lite svårt att träffa och hålla reda på alla, speciellt eftersom det är sån stor åldersspridning (skiljer ca 45 år mellan yngsta och äldsta).
Ha de!

Inspirerad

Idag fick Xet vila. Jag åkte bara upp till stallet och gjorde iordning mat, vatten och boxen. Pratade med Linn och Anton ett tag och tittade på när de red. Jag blev inspirerad både av dressyrmupparna och en youtube video jag såg, så nu har Linn och jag gått ihop och beställt en pilatesboll. Vi ska testa ifall våra hästar ens vågar gå i närheten av den och har vi tur så börjar du puffa och leka med den :)
Nu har jag suttit och försökt förmå mig själv till att läsa historia... Det är ett intressant ämne, cowboyens storhetstid, men i och med att jag vet att jag sedan måste skriva och återberätta allt och göra en rapport på det så blir det inte lika roligt...
Ikväll blir det bio :) Tills dess ska jag försöka ta tag i historian...
Ha de!

Hästlista dag 11 - Bilder på stallet

Jag har väl inte sådär herrans många bilder på själva stallet, bara delar av det.. Blir lite bilder från julpyntningen :)

Fikarummet
Spolspiltan och Astras box
Ryktlådehyllan och Cosmos box.
Det är väl ungefär de bilderna jag har på denna dator på stallet xD

Lätt träning

Idag ägnade Xet och jag oss åt lite lättare träning. Jag tycker inte det går så bra att rida på underlaget i paddocken, så vi tar det lite lugnare. Först fotade Emmy Guyen och Xet. Sen fotade jag Emmy och Guyen (så gott jag kan...) först, sen fotade Emmy oss. Så vi fick lite ridbilder idag :)
Emelie fick hoppa upp och rida Xet och känna skillnaden. Hon blev eld och lågor och tyckte det var väldigt stor skillnad. Fick fräscha upp lite kunskaper om hur man höll tyglarna, mina olika "skänkel-typer" eller vad man ska kalla det (dutta, rulla, fast tryck), svängingar osv. Gick bra :) Fick hoppa upp en gång och visa hur jag samlar upp honom i galoppen (farbror samlar till 90% för säte och skänklar nu 8DD ), det blev svårt för mig att förklara. Men sen förstog hon och fick till galoppen bra :)
Efter vi var klar med hästarna ockuperade vi sadelkammaren och satte oss och smörjde. Jag testade min nya lädertvål och jävlar vilken skillnad! Min ökendammiga sadel blev ren Ô_Ô Trots att jag förut putsad med en tvåraders tandborste har det inte blivit sånt här resultat... Riktigt nöjd :]
Ha de!

Söta Xet och Guyen! <3


Xet trav

Trav (jag rider lätt för den som undrar varför jag står konstigt)

Trav

Xet trav

Trav

TJIHOO!

Min gamle 23 åring kan än :]

Bilder på Mary Lou

Mary står och undrar varför det kommer en kille med en sopsäck gående där... Taget från Gusturleden turen 2010

 


Mary galopp från i höstas

Januari 2010


Mary longering

Mary kan en del konster, t ex stegring...

Mary longering

Mary på bete

Hon har också en väldigt säregen egenhet; hon "fluppar" med läppen.


Hästlista dag 10 - Mina drömmar

Jag har en hel del drömmar numera...
Nu, för tillfället så drömmer jag om att få ett jobb så jag kan få pengar. Då skulle jag kunna göra de 4-5 resor (Tyskland och Kanada bland annat) jag vill göra och köpa mer grejer till Xet och Mary.
Inom 10 år hoppas jag att jag ska kunna ha en egen quarter att vara ute och träna och tävla med. Det är verkligen något jag vill... Även kanske få kontakt med nån/några bra tränare som jag kanske skulle kunna åka och jobba hos ungefär en-två månader per år så jag kan lära mig mer. Jag hoppas också att Xet fortfarande ska vara pigg och glad :)
I framtiden skulle jag vilja ha ett litet hus med vedspis (<--mycket viktigt!!!), ett litet stall och en massa mark att ha hagar på. Nån eller några åkrar, sen massvis med skog. En gårdstraktor vill jag också ha så jag slipper handskotta eller köra snöslunga (är man bekväm så är man!). Skulle vilja ha 2-3 tävlingshästar och en shettis att köra med. Hur många hästar beror på vad jag jobbar med... Jag hoppas också att jag ska ha blivit en rätt hyffsad hästmänniska med en massa vis kunskap :]

Fynd

Wie! Hittade två OSWSA* tröjor på rea :D Den blå kostar egentligen 749:- men nu 300:- och den bruna 879:- men nu 400:- Hoppas jag hann först bara för det fanns inte många kvar x)
* OSWSA = Old Sorrel Western Sports Apparel

Herkules guide till en lyckad rymning

1. Skaka på huvet, tryck det neråt
2. Få grimman över öronen
3. Höj huvudet och ta ur mulen ur grimman.
FRI!!!

Tidig morron

Idag fick jag kliva upp tidigt för att åka till stallet och rida med Jossan. Xet och Herkules ville tävla med varann idag, märktes när Herkules blev sur för att han inte fick galoppera och när han väl fick det så gjorde han nått hopp(?) av något slag och sen for han iväg som skjuten ur en kanon! Jag red Xet på stången idag, första gången på 3 månader. Funkade faktiskt bra förutom att han slår upp huvvet ibland. Men det håller vi på att jobba bort :) Känns som att jag sitter och skryter om galoppen hela tiden, men jag är fortfarande förvånad över att den blivit så bra.. Idag gick han i sin låga form i galopp rätt länge innan jag behövde påminna honom om bogar och rygg. Bakbenen tar han i så mycket med att det ofta är svårt att sitta ner! xD Men väldigt maffig känsla :]
Mary och jag drog ut och plumsade i djupsnö. Första "ängen" gick inte ens att komma upp på pga plogvallar som var högre än Mary och mig... Så vi fick rida genom området och ner till den andra ängen, där var det någon som åkt skoter på sidan så vi kunde komma ner :) Mary har alltid bråttom när hon ska ner i djupsnö, men idag tog hon det hyffsat lugnt. Vi skrittade runt i djupsnön och över till den tredje ängen. Där skrittade vi en bit varpå vi testade trava. Mary hoppade fram och tyckte det var jätteroligt! Men plogvallen vi kom till var både högre och längre än oss, så vi fick vända och red runt skogsdungen. Nu tog vi lite galopp och Mary tog i för fulla muggar. Jag stannade henne när vi kommit runt för hon flåsade rätt mycket, men fröken ville fortsätta springa.. Men vi stog stilla ett tag och andades, sen skrittade vi en bit tillbaka och lite galopp. Hon var fullt nöjd när vi kom hem igen :)
Ha de!
Mary Lou förra vintern, foto Emmy Eriksson

Astrologi

"[...] With this influence several significant relationships will inevitably end. But if you have a clear idea of where you are going, this will not be a great disadvantage. Whatever remorse you feel will be quickly displaced by a new sense of freedom, because you are no longer wasting energy in trying to maintain inappropriate relationships."


Hästlista dag 9 - Mitt bästa hästminne

Jag har så himla många bra minnen... Men det finns ett som jag kan börja gråta av varenda gång jag tänker på det. Blir tårögd bara nu när jag skriver xD
Exemplar fick fång för lite mer 2 år sen. Jag har aldrig varit så sjukt rädd som då.. Till sommaren hade han blivit bättre, men han hade tappat allt vad muskler hette och blev tunn. Trots detta så anmälde jag oss till en tävling, en trail d, enklaste klassen (som det var innan de gjorde om systemet till A-E). Jag ville att han skulle få komma ut och se något annat än gården för jag vet att han tycker om att komma till nya ställen och en trail klass är inte fysiskt ansträngande. Vi hade travat en del innan tävlingen och galopperat hela tre varv.. x) Vi var knappast i bra form, men jag brydde mig inte om det, vi var bara där för att komma ut och ha kul.
Jag kommer inte ihåg banan riktigt, men vi genomförde den hyffsat bra. Jag var nöjd, jag krävde inte att han skulle klara det lika bra som förr. Så när vi står där på prisutdelningen så ropar de upp fjärde placering, tredje, andra... Första tanken blev "men hur kunde vi bli diskade? Jag bytte tygelhand som jag skulle, vi gjorde banan i rätt ordning, det var åt rätt håll i lådan, jag rörde aldrig hästen..." Men vi kom på första plats. Vi vann.
Innan Xet blev sjuk så kunde jag ligga och drömma om att vi vann en tävling. Det spelade inte så stor roll för mig om det var lägsta klassen och gör inte det fortfarande. När jag tävlar är jag ute efter att visa min häst från dess bästa sida och framför allt så vill jag att folk ska tänka "vilken duktig häst! En sån vill jag ha!" när de ser Xet och Mary. Det som för mig var så stort och minnesvärt med det här var att vi vann över de vi vanligtvis alltid kom under.. Även fastän vi hade tränat kanske 7 gånger och galopperat endast 3 varv, så slog vi flera hästar som är duktiga, iaf. två av dem vet jag har varit norrlandsmästare flera gånger.. Vi fick till och med högre poäng på själva galoppen än en av de hästarna vilket jag finner förvånansvärt otroligt med tanke på hur dålig Xets galopp var då! Samma häst vann flera klasser efter det, så jag var så stolt över min farbror!
Jag tror det var länge sen någon körde ett sånt fartfyllt och okontrollerat ärevarv som vi gjorde då, men jag brydde mig inte för både jag och Xet tyckte det var så jävla kul! Visst, nu är det säkert flera som tänker att "det var ju bara en d-klass", men det var stort för mig. Att gå från att ha tre dagar på sig, annars avlivning, till att gå och vinna över flera andra duktiga hästar... Det var då jag insåg att det inte finns något som är omöjligt.

"Det finns inga gränser förutom de du själv sätter" sa en vis man.


D'espairsray - Horizon

Hårdrock med en bit growl, underbart :)

RSS 2.0