Skabbräv

Idag har jag då pluggat lite grann och varit i stallet.
Satt först och fikade med Ingela varpå vi stack iväg och red. På åkrarna såg vi ett rådjur och på kalhygget såg vi en skabb-räv. Stackarn hade inge svans kvar, bara svansroten ._.
Red nedre, förbi kyrkan och hemöver. Gick bra, Xet är ännu inte så desperat efter gräs. Han tar dock chansen när han kan, speciellt vid diken som han sedan håller på att ramla ner i...
På hemvägen halkade han i nerförsbacken vid ridskolan och ramlade ner på knäna, men han kom upp direkt igen. Inga sår eller nått, han blev inte ens öm. Ibland ska man vara tacksam för regnet; marken brukar vara stenhård på det stället annars, men idag var det mjukt. :)

Jag är sjuk också. Näsan rinner, har ont i hals och huvud och mina ögon svider oavsett vad jag gör. Så nu ska jag gå och lägga mig och sova en stund.

Konversation.

M säger (19.00): Tänkte säga att vi får smuggla med oss ut på kalven i sommar, men kom på att det är nog ingen bra idé xD Då kanske vi ramlar i vattnet och drunknar xD
Josse säger (19:01): hahahahahahah
M säger (19:01): Vi är trots allt klantarslen.
Det låter väldigt konstigt för de som inte vet xD

För övrigt så var det en sjukt onödig dag idag. En lektion där man fick reda på nationella (som vi redan kollat eftersom läraren lagt upp resultaten på it's learning) och kursbetyg (baserat på alla resultaten som fanns på it's learning i princip). Sedan var det nån film om komedi med Rowan Atkinson. Men vi gick när vi fått resultaten xD Det enda jag inte visste var writing på nationella för det hade hon missat att lägga upp. Gick grymt bra, nöjd ^^

Nu har jag utökat natur-redovisningen lite, men det är svårt att få ihop nått. Det är bara cirka en spalt som är väsentlig i boken och det finns bara likadant på internet, så det får bli så.

Jag försökte plugga när jag kom hem, gick inte sådär jättebra. Har börjat bli förkyld, eller rättare sagt "tjock" i halsen så jag knappt kan prata. Imorse tänkte jag skälla på mamma när hon höll på å riva köket (eller nått sånt) men jag fick bara fram väs ljud. Perfa.

Dags för nedräkning

Nu är det inte långt kvar till sommarlovet :D Ska bli sjukt underbart!
Jag vet redan nu en massa saker som ska göras, till exempel;
* Bada med hästarna både i segelsjön, havet och ån. Dock måste jag övertyga Leif om att jag kan hantera en motorsåg. Jossan och jag har redan testat med en vanlig såg och jag kom bara igenom 1/3 av trädet. Vi försökte hoppa på det, men det var segt.
* Ut och åka på dags/helgstripper :) Julia och jag jobbar på körkorten, så det blir nog en hel del åkande ;)
* Tävla :D Nästa tävling blir 19-20 Juni. Dock ska jag tävla med Mary :O Xet får stanna hemma då, ska åka nån annanstans med honom ^^ Det blir en w. horsemanship, w. riding och en reining klass~
* Jobba. Fick i år igen, hoppas det blir bra som förra året ^^ Lönen får gärna öka också xD
* FOTA! I sommar ska det fotas minsann, både hästar och människor!
* Diverse tävlingar, både islands-, western och hopptävlingar lär det bli att åka och titta på :)

Nu har vi bara två prov och en redovisning kvar, sen är det klart. Den här veckan är sjukt onödig rent ut sagt. I måndags hade vi två lektioner (en av den var riktigt onödig...), igår hade vi betygssnack på 3/4 lektioner. Idag hade jag en lektion, matte. Vi fick bara tillbaka första delen av nationella =_= Vår lärare är sjukt seg med rättandet. Om man jämför med geografi läraren som faktiskt rättade 250sidor analys uppgifter på 4 dagar, så är det väldigt segt. Matte är ändå mest bara att sätta rätt och fel, ingen analysering av hållbar utveckling... Imorgon blir det också bara en lektion där jag inte har någon aning om vad vi ska göra... På fredag blir det vanlig dag, alltså två lektioner :)

Jag har nu även gjort en ny layout med lite ljusare färger och en ny header som faktiskt är en animation :) Keke~

Nu ska jag gå och äta nått, har suttit och fixat layouten i typ två timmar... ^^''


RSS 2.0