GnR

Vissa låtar blir aldrig dåliga.


Huvudvärk

Nu har jag haft ont i huvvet två dagar i rad efter skolan. Utan anledning för igår hade jag bara en lektion och idag två. Känns onödigt att ha ont i huvvet för det lilla...

Xet är halt. Efter hoppningen i lördags red vi ut och ditills var han helt okej. Sedan galopperade vi och när hästen Alice red förbi oss hoppade Xet åt sidan eftersom han är rädd för henne (de båda har försökt sparka varann förut och tycker inte om varann av någon anledning?) och jag tror det var då han gjorde illa sig. När vi saktade av och kom på asfalten haltade han rejält och när vi stannade ville han inte stödja på höger framben. Han blev bättre när vi gick hem, inte helt, men det blev bättre.
Idag var han mycket bättre jämfört med igår, han haltade i princip ingenting i skritten, bara i traven. Han drar fortfarande åt sig benet när jag klämmer vid karleden (ett litet tricks Jossan och jag fått lära oss från kiropraktorn), så sträckningen/vrickningen/stukningen är fortfarande där. Men jag såg stor skillnad så det är ju bra :) Åker upp extra imorrn för att kolla ^^

Just nu har jag väl inte så mycket läxor i sig, men däremot projektarbete och historia fördjupning självstudier. Egentligen ska jag väl hålla på med det, men med huvudvärk så känner jag inte direkt för det...

Ha de!

Mid-Autumn Festival

Vilken dag! Förmiddagen var väl lite jobbig med pendlande fram och tillbaka från skolan, men eftermiddagen blev desto bättre! Vi i kinesiska gruppen hade blivit inbjudna att fira Mid-Autumn Festival med ett gäng universitets studenter från Kina, så vi drog dit med vår lärare. Det var skitkul! Det var en massa lekar och sång och mat och allt! Jag förstog inte mycket av vad som sas, men det var ändå roligt xD Man kände sig lite som ett exotiskt djur när en hel hög kineser ville ta kort hela tiden xD Killarna blev kallade 帅哥/snygga killar och en av killarna vågade säga att han tyckte jag och Josse var 漂亮/söta och tyckte vi borde bli modeller i Kina för vi skulle bli jättestora där! xD De andra tre killarna vid bordet vågade inte säga nått fastän de är 4-6 år äldre, så gulligt! Det var verkligen skitkul och de sa att vi fick komma igen vid andra högtider och det ska vi helt klart göra :D

X Japan - Endless Rain


X Japan - Endless Rain Tokyo Dôme
Uploaded by Videl88.

Translation Endless Rain

I'm walking in the rain
Wet body aimlessly get hurt
Rustle
U ever been hovering kill
Until I can forget your love

Sleep
To melt the heart extremity to do?
We danced a jig on Karu Megumi
I remember the cover with rose body quiver
I keep my love for you to myself

Endless rain, fall in my heart and emotional scars
Let me forget all of the hate, all of the sadness

Days of joy, days of sadness slowly pass me by
As I try to hold you, you are vanishing before me
You're just an illusion
When I'm awaken, my tears have dried
in the sand of sleep
I'm a rose blomming in the desert

It's a dream, I'm in love with you
To die embracing slumber

Endless rain, fall in my heart and emotional scars
Let me forget all of the hate, all of the sadness

I awake from my dream
I can't find my way without you

The dream is over
Also need to repeat the words
The gray walls are too high
寫SU I dream of days gone
Untill I can forget your love

Endless rain, fall on my heart and emotional scars
Let me forget all of the hate, all of the sadness
Lyrics by Yue


Egentligen borde jag...

...göra kinesiska läxa. Men jag tycker inte att man ska behöva sitta på en lördag och göra läxor... Så eftersom jag lever mer på the Devil Side så skiter jag i det. :)

Idag åkte jag och hämtade upp Jossan och åkte upp till stallet. Vi gjorde klart alla kassar, mat osv vartefter vi pallrade oss ner till hagarna. I paddocken var Linn i full färd med att försöka få över Betsan över en presenning. Det gick inte alls för Betsan är super-fjantig. Dessutom får hon panik ibland och då är det bara att lägga ner. Jossan och jag fick försöka också. Det gick bra när vi vek ihop presenningen och strök den över hals, rygg och rumpa på henne. Det gick också bra att lägga den över rygg och hals. Hon var spänd och misstänksam, men höll sig lugn. Tills det började blåsa och presenningen prasslade till. Då fick hon sån panik att hennes enda mål var att springa över mig som höll i henne. Dock så gick inte hennes plan så bra, utan jag lyckades mota bort henne och presenningen ramlade av. Det var bara att inse att det inte var rätt dag att träna sånt på.
Jossan och jag red travslingan på Herkules och Exemplar. Grabbarna var från början lite opeppade, men när vi väl kom till raksträckan blev de pigga. Vi töltade & travade raksträckan, sedan fick Herkules upp sånt flyt och fart i tölten så Xet och jag galopperade lite lugnt istället. Gick jättebra. När vi kom till backen släppte vi dem och lät dem sträcka ut ordentligt :) Fullt ös medvetslös! tycktes hästarna säga. Men det var inga problem att få stopp på dem uppe på krönet. Hemvägen gick lugnt till. Vi galopperade lite på ängarna vid vägen och jag kunde inte annat än tänka "Livet på en pinne" då :)

Nu ska jag sätta mig och leka med kodmallar på Jossans och min hästblogg som vi ska starta upp igen. Sist vi skrev var det -15 och vinter x)

Ha de!

Förkylning

I slutet av veckan fick jag då en förkyldning. Första två dagarna hade jag ont i halsen vilket sedan övergick till att jag blev snorig. Det roliga med det hela är att jag fick nysattacker av halstabletterna. Har aldrig hört att nått sånt kan hända förut...

I helgen har jag varit i stallet och legat hemma och vilat. Xet var sjukt duktig i fredags när vi och Jossan och Herkules red bort till travet och red deras lilla travslinga. Sista varvet så satt vi bara där, dem töltade i en väldigt hög fart och Xet galopperade sakta och samlat utan att jag behövde stödja honom. Jossan och jag tänkte inte ens på det, vi satt bara där och pratade. Det måste ändå vara det ultimata, att hästen är så pass avslappnad i den "rätta" formen att den går där självmant och man bara kan åka med.

Nu håller jag på att göra en ny header till mig och Jossans hästblogg. Vi har inte skrivit där sen det var -15 grader... Vilket var ett tag sen. Men vi ska dra upp den igen :)

Resten av kvällen spenderar jag med att se på "Eastern Promises" med Viggo Mortensen. Jag gillar filmer med honom, de är inga över-budgeterade filmer med skinnig-snygga wannabee-skådespelare. Visst, Sagan om Ringen var stor men den blev ju bra också (förmodligen tack vare Peter Jackson skulle jag tro). Förra veckan såg jag den annorlunda western filmen "Appaloosa" med honom och Ed Harris, den var väldigt intressant xD
"Eastern promises" är inte lika macho-aktig. Inte western-macho iaf. Här är det mer action-macho eller hur man nu ska säga... Som i en av de första scenerna när Nikolai står och värmer upp ett lik med en hårfön för att komma åt hans plånbok som ligger i en jackficka. När han väl fått tag i den säger han; "Now I will pick out his teeth and cut off his fingers. You might want to leave the room." Stenhårt :) Dock insåg jag att sånt här faktiskt händer på riktigt och då var det inte lika trevligt... Men får se hur filmen utvecklas.

Ha de!

Låten talar för sig själv.


Coca cola ftw!

Visste du att Coca Cola fungerar utmärkt som:

  • Rost- och beläggningsborttagare. Lägg rostiga föremål i Coca Cola och låt dra en stund. Sedan är det bara att putsa bort rostet! En bränd kastrull rengörs lätt efter att man låtit drycken koka i kastrullen på svag värme någon timme.
  • Krydda. Coca Cola i matlagning är en hit! Den söta drycken gör sig jättebra i till exempel marinader eller att glasera julskinkan med!
  • Fönsterputs. Outspädd Cola fungerar jättebra att putsa glas med.
  • Skunk-odörborttagare. Har du blivit sprayad av en skunk försvinner mycket av lukten om du häller Cola över dig! Man kan även placera drycken blandat i en hink vatten för att minska stanken på drabbade platser.
  • Smärtlindring. Ett brännmanetstick lindras genom att låta Coca Cola rinna på det utsatta området.
  • Tvättmedel. Coca Cola i tvättmaskinen (tillsammans med vanligt tvättmedel) gör underverk för fläckiga och illaluktande kläder.
  • Bekämpningsmedel. En skål med Coca Cola i trädgården lurar till sig insekter och sniglar som sedan aldrig kommer upp igen...
  • Medicin. Att dricka avslagen Cola lindrar magsmärta, illamående och halsont.

Credit: Josefin Staaf http://josefinstaaf.com/2010/september/utkast-sept-5-2010.html


Just a horse

- Just A Horse by an unknown author –
From time to time, people tell me, 'lighten up, it's just a horse,' or, 'that's a lot of money for just a horse'. They don't understand the distance traveled, the time spent, or the costs involved for 'just a horse.'

Some of my proudest moments have come about with 'just a horse.' Many hours have passed and my only company was 'just a horse,' but I did not once feel slighted.

Some of my saddest moments have been brought about by 'just a horse,' and in those days of  darkness, the gentle touch of 'just a horse' gave me comfort and reason to overcome the dark.

Those who think it's 'just a horse,' probably also use phrases like 'just a friend,' 'just a sunrise,' or 'just a promise.' 'Just a horse' brings into my life the very essence of friendship, trust, and pure unbridled joy. 'Just a horse' brings out the compassion and patience that makes me a betterperson.

 Because of 'just a horse' I rise early, take long walks, and look longingly to the future. So for me and folks like me, it's not 'just a horse' but an embodiment of all the hopes and dreams of the future, the fond memories of the past, and the pure joy of the moment.

'Just a horse' brings out what's good in me and diverts my thoughts away from myself and the worries of the day.

I hope that someday others have the opportunity to understand that it's not 'just a horse' but the thing that gives me humanity and keeps me from being 'just a woman.'

So the next time you hear the phrase 'just a horse,' smile. You are one of the blessed few who understands.


Citerar herr Palle

"Idioter drar ner en till idioters nivå."

Har suttit och kikat på vad de sänder för program på nya tv10 och det verkar som att vi ska komma överrens väldigt bra :) De sänder WRC shakedown och kanske själva WRC loppen eller åtminstone en sammandragning av dem (?). Frimurarna - en hemlig historia, 42 Sätt att döda hitler, Kapten Svartskäggs försvunna sjörövarskatter, Vampyrprinsessan, Att knäcka koden, Fight night, Djävulens hav - Stilla havets Bermudatriangel, Atocha adventure och en hel del andra dokumentärer som vekrar intressanta ^_^

Idag har det inte hänt särskilt mycket. Vi fick fika på tyskan. Jag var och förtidsröstade på biblioteket också så nu är det gjort. Xet har fått vila idag, jag har bara suttit hemma förutom skolan.
Nu ska jag kolla runt lite och spela spel :D

Just det...

Jag satt och kategoriserade lite gamla inlägg och hittade en lista på saker jag ville göra i sommar och insåg att jag faktiskt gjort i princip allt jag velat! Det med tjock text är det jag hunnit med;
* Bada med hästarna både i segelsjön, havet och ån. Dock måste jag övertyga Leif om att jag kan hantera en motorsåg. Jossan och jag har redan testat med en vanlig såg och jag kom bara igenom 1/3 av trädet. Vi försökte hoppa på det, men det var segt.
* Ut och åka på dags/helgstripper :) Julia och jag jobbar på körkorten, så det blir nog en hel del åkande ;)
* Tävla :D Nästa tävling blir 19-20 Juni. Dock ska jag tävla med Mary :O Xet får stanna hemma då, ska åka nån annanstans med honom ^^ Det blir en w. horsemanship, w. riding och en reining klass~
* Jobba. Fick i år igen, hoppas det blir bra som förra året ^^ Lönen får gärna öka också xD
* FOTA! I sommar ska det fotas minsann, både hästar och människor!
* Diverse tävlingar, både islands-, western och hopptävlingar lär det bli att åka och titta på :)

Det enda som jag inte lyckades göra var att bada i havet med hästarna. Men Jossan och jag har bestämt att nästa år SKA vi göra det (...varför känns det som att jag hört det förut?). Nästa år ska jag övningsköra med hästtransport och försöka köra upp för BE körkort :) Man måste dock ha haft sitt B körkort i ett år innan man får köra upp för BE, därför blir det inte förrns nästa sommar, tidigast Juni.

Men jag är sjukt nöjd med att jag faktiskt gjort allt det jag velat! Det är precis därför som sommarn -10 har varit den bästa av dem alla :)

Hästtunga

Idag hade jag bara två lektioner, två som gjorde mig väldigt sömnig och förvirrad. Först hade vi filmkunskap och jag tror jag gäspade ungefär 14 gånger... Det mesta vi gjorde var att se scener ur "Ondskan" och bläddra i boken... Lärarens röst har en sövande inverkan. På historian skulle vi välja perspektiv på vårt område, alltså om vi ville studera en enskild person, en grupp eller ett helt samhälle. Men jag förstog ingenting för snubben snackade bara om hermeneutiskt perspektiv, makro (som för övrigt inte är samma som makro på en kamera), mikro, kvantitativ forskning m.m. Vi satt där som en bunt duvungar och gapade och fattade ingenting. Men till slut så gick det väl.

Efter den lektionen så åkte och gick jag till stallet. Jossan och hennes mamma Lena kom och jag följde med dem till kliniken med Herkules som fått ett sår i munnen som skulle kollas upp. Det var ingen fara, så vi tog med Herkules och gick ner på konsum. Jag köpte dricka, en sallad och en drickyoghurt till lunch vartefte vi pallrade oss hem till stallet igen. Där fikade vi vid vår nya parkbänk, strategiskt utplacerad vid paddocken. Vi satt där och åt och kollade på när två av de andra tjejerna red, såg fint ut :)
Efter detta tog vi och red en sväng, Jossan testade hackamore på Kulan och det gick bra. Vi var ute och bara busade med hästarna, det var ett tag sen nu. Jag blev riktigt förvånad när Xet orkade hålla en sakta galopp själv uppför övre backen vid ridskolan ô_o Träningen har tydligen gett resultat och han har blivit starkare :D
Väl hemma igen så släppte jag ut Xet och hjälpte sedan Jossan att göra rent Herkules sår. Vi fick bremsa honom och sedan fick jag även hålla hans tunga åt sidan så Jossan kom åt såret. Inte varje dag man sticker in handen i en hästmun och håller i dess tunga... Men Herkules är så snäll så :)

Ha de!

Vart tog dagen vägen?

Första lektionen hade vi kinesiska då vi repeterade lite ord osv. Efteråt hade vi filosofi och jag tror jag förstår det. Iaf allt utom skillnaden mellan hedonism och pluralism. Det var lite knepigt, men jag tror jag fick till det på slutet.
Eftersom jag totalt glömt gympakläderna så gick jag och pratade med vår grymma gympalärare som lät mig åka hem och gå till stallet och rida istället :D Så det gjorde jag.
Xet och jag tränade idag. Mycket lyfta bogar, jobba med ryggen osv. Jag la även ut upphöjda galoppbommar för att träna på det. Han var jätteduktig, slog inte i nästan nån gång faktiskt ô_o Sidepassen var inte så bra idag, men den ska vi öva på mer. Den har han svårt för i grund och botten och han är trots allt gammal så det får ta sin tid :) Men jag är jättenöjd med dagen, han jobbade jättebra <3 Xet fick sig en välförtjänt dusch efteråt, massage, lite morötter och middag.

Imorgon har jag bara två lektioner, filmkunskap och historia fördjupning. Förmodligen så ska jag följa med Jossan och Herkules till kliniken efteråt om tiderna passar. Nu ska jag ta och läsa vidare lite på min kära LotR bok. Är på sida 1000 nu :D Jag läser dessa böcker i perioder för de är ganska tunga att läsa... Många, långa beskrivningar, liten text och på lite äldre engelska. Men det är lite det som är tjusningen i det hela också :)

Ha de!


Fanvid av episka mått

Helt otrolig LotR fanvid!
Kings and Queens - 30 Seconds to March


Youtube nostalgi

Dagen gick rätt fort. Efter skolan drog jag till stallet. Longerade Mary först och idag blev det lite bock och hopp, roligt :D Jag gillar när hästarna bockar på det viset för det är ett tecken på att de inte har ont :) Xet och jag red en lugnare tur med Emmy och Guyen, Linnea och Alice. Det var roligt :)

Resten av kvällen spenderar jag med att gå igenom gamla youtube favoriter och det är en hel del kan jag säga, närmare 22 sidor... Man hinner få många favoriter genom åren xD


Heroes of Men

En LotR fanvid som jag gillar :) Aragorn och Faramir är mina favoriter i LotR filmerna och böckerna så ^^


Speedbump in Dubai

Filmen talar för sig själv...


Miyavi (fanvid med Hole's "Celebrity Skin")

Musiken passar så bra, jag kan inte annat än skratta när jag ser den! xD


Kim Kyungho - Forbidden Love (Geumjiden Sarang)

Enormt fin ballad <3


Nell & EH - Untitled

Rock och rap mixat när det är som bäst


X - hide Memorial Summit (X Japan, Oblivion Dust, Luna Sea, T.M Revolution, D'espairsray, Dir en Grey, MUCC m.fl)

Jag hoppas verkligen att de kommer ha en till memorial summit när det är 20 års jubileum så jag kan åka :)


Blue freakin' prius (Jeff Dunham & Walter)



Korean guy singing Mariah Carey's "We belong together" ("We will all go to get her!")

Jösses...


Honza Blaha & Gaston

Jag ryser och gråter varje gång jag ser den här, villken känsla!


Fanvid Gokusen säsong 1 - V6, "Feel your breeze"

Nostalgi på hög nivå! Gokusen säsong 1 med Nakama Yukie, Matsumoto Jun och Oguri Shun. Riktigt bra skådespelare och feelgood med bra budskap


VARNING! Känsliga tittare varnas för perversa scener xD ' DJ Ozma - Masurao

Så ful så den blir rolig! Första gången jag såg den blev jag ganska chokad xD


Top Gear Bus race

Jag vill också ha ett sånt där jobb...


Sugizo ft. the Spank Your Juice - Dear Life

Lite John Lennon feeling över låten ^^ Sugizo är en inspirationskälla av stora mått och göra enormt fina låtar


Tur man har en fristad

Ja, början av den här dagen var inte direkt den bästa. Det hela började med att bussen var försenad och tog lite väl lång tid in till stan... Väl inne i stan skulle jag leta efter en skjorta som jag hittat i birsta men som inte fanns i rätt storlek. Fanns den i rätt storlek i stan? Icke. När jag kom upp till skolan och skulle starta datorn så fick jag, traditionsenligt, Fel 800 VPN anslutningen går inte att hitta bla bla bla... Alltså, jag hade inget internet. Värdelöst. Dock så funkade den på å-vik. Great... Sedan fick jag veta att det saknades 100 poäng i min poängplan så Johannes och jag fick springa iväg och leta upp syon som satt i telefon i evigheter. Tjejerna före oss drog till och med. Men det ordnade sig till slut.
Sedan vände väl turen. Vi fick sluta 20min tidigare, jag hann precis med bussen utan att behöva springa, vi åt rätt hyffsad mat och mamma följde med mig ut till birsta en snabbis (jag köpte tröjan fast den var lite stor...). Efter att ha släppt av mamma hemma åkte jag och hämtade upp Jossan och vi drog till vår fristad stallet. Det var mycket snack om gårdagens kiropraktor och de olika sakerna hon hittat på våra hästar. Vi tog en skrittur på Exemplar och Herkules och lilla Emelie och Astra fick också följa med. Vi var ute och skrittade i ca 1.10 timme.
På hemvägen kände Jossan och jag suget efter diverse godsaker, så en sväng in på konsum blev det. Jag måste säga att jag kände mig som en fet politiker där jag kom gåendes med en flaska mer och marabou choklad när en tjej satt en bit från min bil och flåsade och var helt slutkörd efter ett springpass. Hon hade kämpat som fan och där kommer jag med godsaker och åker hem i min bil, fastän det bara tar ca 10min till konsum. Nu hade jag visserligen åkt från stallet som är längre bort, men jag kände mig ändå lite småtjock sådär.

John Lennon

Wow. Nog att jag visste att John Lennon var stor, men jag förstog aldrig riktigt varför. Han var med i the Beatles. Det var väl det jag visste. Men nu när jag hört några låtar och framförallt läst hans texter förstår jag varför... Det var länge sen jag hittade någon som har texter som jag kan relatera till på det här viset.

"As soon as your born they make you feel small
by giving you no time instead of it all
Till the pain is so big you feel nothing at all
[...]
They hurt you at home and they hit you at school
They hate you if you're clever and despise a fool
Till you're so fucking crazy you can't follow their rules

Working Class Hero is something to be
Working Class Hero is something to be"


"Whatever gets you through your life 'salright, 'salright
Do it wrong or do it right 'salright, 'salright
Don't need a watch to waste your time oh no, oh no"

"Woman is the nigger of
the world
Think about it...do
something about it
We make her paint her
face and dance
If she won't be slave ,we
say that she don't love us
If she's real, we say she's
trying to be a man"

"Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace..."

RSS 2.0