Trailer trash

Ja, igår hämtade jag då Emmy och hon fick leva trailer trash med mig ute på landsbygden. Vi fotade nästan alla hästarna, de vi hann med iaf. Ina är en perfekt fotomodell, hon står still och har öronen framåt 85% av tiden. Bobbo var rätt hyffsad han också även fast han ville äta gräs emellanåt. Sky var trots allt hingst ett bra tag och det märks. Han buffas och tycker att han borde få äta. Men han är väldigt snäll, han visade att han tyckte det var irriterande att stå still men gjorde det iallafall för att vara oss till lags. Härlig häst ^^ Zeb var väldigt otålig och ville inte stå still, han ville däremot äta gräs och gå runt och kolla på allt annat. Men han hade sina stunder och vi lyckades nog få till några bra bilder :)

Kvällen spenderades med att prata om allt och inget med Lasse och Levi. Det var allt från historier om traktor-tripper och slagsmål till lite saker om t ex Tobbe Larsson som varken Emmy eller jag visste om. Det ni ;) Emmy och jag låg också och pratade ett bra tag efter vi lagt oss i min kära husvagn.

Idag var jag och tränade i Timrå med Xet. Det går så bra :D Han har börjat förstå allting nu och jag behöver inte kämpa liiika mycket som förut. Men jag kämpar fortfarande så jag har ont i benen... Jag har bestämt mig för att byta bett och ska ut och leta redan imorrn. Har jag tur så hittar jag det, annars får jag beställa. Jag är ute efter ett två-delat sweet iron bett med kopparinlägg och O-ringar. Eventuellt D-ringar, men helst O. Jag anser att Xet kan inte bära upp sig själv tillräckligt för att gå på stången, så vi betslar ner till tränsbett och tränar upp musklerna på några månader (om vi slipper skador vill säga) och sen får vi se om vi kan byta upp oss nästa år kanske :) Men tills han kan bära upp sig bra och sluta trycka på mina skänklar så ska han få gå på det så jag kan ha tyglarna i båda händerna utan dåligt samvete :)

Ha de!

280


Hästarna :D

Nu slänger jag upp lite bilder här innan jag åker iväg och hämtar Emmy. Hon ska få vara lite trailer trash in da bush med mig :D

Ina:



Sky:



Warrant:



Pebblan:



Bombom:




Såhär lätt är det att fota med Bombom på axeln...

Zeb:



Bobbo:


Bobbo har ett fel på nacken, men han ser så söt ut när han tittar på en :)

Sådär :)
Ha de!


Ridning, ved och historier

Dagen har bestått av 3 saker: ridning, ved och historier. På morgonen fixade vi med hästarna som vanligt vartefter vi åt frukost och sedan red. Idag fick jag börja med att värma upp min granne Araben (vi säger så om honom nu xD). Han lyssnade bra i skritten men ville gärna bli lite väl lång. Så vi jobbade på att lätta upp bogarna i alla gångarter + halter och ryggning. Han lyssnade rätt bra till slut :)
Efter honom fick jag skritta och trava av Bobbo. Vilken skillnad på hästar! Jag tycker araben är rätt känslig, men Bobbo slår honom långa vägar! Behövde i princip aldrig ta i tyglarna förutom när han började springa iväg. Men när han gjorde det så gjorde vi halt, ryggade och satte igång igen. Behövdes bara göras två gånger och sen slappnade han av, frustade och gick lugnt och fint.
Därefter fick jag testa rida Ina lite. Vilken skillnad på själva ridningen! De andra hästarna rids på de viset att de ska plockas ihop med skänklar och bromsas lite med tyglarna. Ina som rids i reining var helt annat med. Hellånga tyglar och bara skänklar. Fick prova å göra en riktig spin också och HELVETE vad fort det gick! Det var så att när vi stannade så blev jag yrare än hästen xD Fick testa åt båda håll och sen gav vi oss för hon hade jobbat jättebra. När jag hoppade av höll jag på att kantra för jag var fortfarande yr xD Det var riktigt kul :)
Jag hann inte med att rida Xet idag så han får vila, tar honom imorrn :)

Resten av dagens spenderades med att stapla ved. Jag tror vi staplade ungefär 20-25 kubik ved. Vi höll på i säkert 6 timmar enbart med det eftersom de säger att det ska bli dåligt väder imorrn. Men det var faktiskt väldigt trivsamt. Det var inte så jobbigt eftersom alla bara jobbade på och ingen klagade. Det är alltid det som förstör för mig när jag jobbar med något, då börjar någon klaga och sen blir jag bara less pga det. Men nu jobbade alla lika hårt och var bara glada och då blev det inte så jobbigt ^^

På kvällen gick jag in till Lasse och satt och pratade med honom och Levi resten av kvällen. Vilka historier! Allt från människor med drog-problem till människor som levde på att leta opaler och guld. Jag älskar verkligen att sitta och lyssna på historier ^_^ Måste även leta upp "Potatishandlarn"... Bonde-humor xD

Ha de!


Bra dag

Dagen fortsatte med att jag fick värma upp araben. Han var inte så känslig som jag förväntade mig och väldigt tålmodig när jag fixade med stiglädren, stog blixtstill. Han försökte fjanta lite i ett av hörnen senare och tröck mot skänklarna till en början men det gick bättre sen. Medan Regina fortsatte rida honom så fick jag testa rida Zeb. Jävlar, en sån häst har jag aldrig suttit på! Jag gjorde världens nybörjarfel och råkade göra en spur-stop (stanna) istället för att få honom att fortsätta gå framåt xD Tvärnit där... Galoppen var väldigt annorlunda. Zeb har ju den riktiga pleasure-galoppen och jag måste säga att det var bekvämt men väldigt ovant. Tog mig en stund att hitta takten och kunna sitta ordentligt ^^'' Men det var riktigt kul :)
Efter det så bytte vi hästar till Bobbo och Xet. Jag har funderat ett tag nu på hans bett och kommit fram till att jag ska nog ha ett vanligt tränsbett tills han blivit stark nog att inte bli två ton tung frami bogarna. Vi fick låna ett tvådelat (tror det var något bob avila bett?) som han trivdes riktigt bra på. Jag tränade lyfta bogar och rygga med Xet. Till en början gick han med näsan i taket, men efter ett tag (med lite hjälp) så fick jag till det ^^ Vi gav oss där faktiskt, man ska inte tjata.
Vi tog hand om hästarna, gav dem lunch osv. Jag åt lunch också vartefter jag gick ut och mockade Xets och Warrents hage. Herr Arab var mycket nyfiken och ville helst sitta i knät på mig så jag fick ställa honom på ett litet avstånd och backa tillbaka honom ett antal gånger innan han blev sur och gick iväg. Men han är riktigt söt :)
Senare gav vi dem middag och därefter åt jag middag själv. Runt 7 knackade det på dörren och då var det dags för dessert. Några fler westernmänniskor hade anslutit till huset så vi satt till runt 8-halv 9 och pratade. Jösses, de här slår nog gänget hemma med hästlängder i galenskaper! Jag har lärt mig ett nytt ord; pudelsafari.
Efter att de gått fastnade Lasse och jag i köket och pratade om allt från gamla hästkarlar till reining till tävlingar till Schockemöhle. Det tar aldrig slut och strax innan 10 gick vi ut och tog in hästarna för kvällen.
Visst hade det varit kul att vara utomlands på praktik, men jag trivs nå djävulskt här, har redan lärt mig en hel de nya grejer idag ^^

Ha de!

Upp före soluppgången

Ja då har jag haft min första morgon här på gården. Vi började med att ta ut hästarna och ge dem frukost och vatten vartefter vi mockade och sopade stallgången. Det var så mysigt när vi kom från hagarna och solen kravlade sig upp över horisonten ^^ Xet hade inte rört sadelgjordarna på sidan av hans vägg, han verkar ha haft fullt upp med att gnabbas med araben Warent som står bredvid. Jag måste säga att jag stortrivs redan, även om jag inte kunnat sova så bra (fullmåne...)
Det finns förutom Xet 6 hästar på gården. Ina, Sky, Warent, Zeb, Pebblan, Bom Bom och den sista kommer jag inte ihåg namnet på, återkommer med det. Bom Bom är Pebblans föl, sjukt söt! Warent påminde mig lite om Mary när jag tog ut honom, skakade runt huvvet på liknande sätt. I övrigt väldigt arab-stereotypisk, krökte på nacken och spände upp sig ^^ Ina gillar jag, väldigt söt liten fröken :) Måste säga att jag märkt att jag är lite "flängig" i mina rörelser, alla hästarna här är så känsliga så när jag kommer blir de lite kulturkrock xD
Nu vid 10.00 så ska träningshästarna ridas, får se vad jag får för uppgift då. Xet har fått en jordhage alldeles bredvid min husvagn, helt perfekt! Kändes verkligen som den ultimata morgonen när jag satt här och käkade rostat bröd, äppeljuice, läste tidningen på datorn, lyssnade på radio och tittade på Xet när han stog och åt sin frukost i hagen :)

Ha de!

Häst-lista

Det långa hästtestet!
Alla hästtokiga fyller i det!

~ Hästarna  ~
Första hästen du red var:
Klacksparken, isabellfärgad kallblodstravare
Hur gammal var du när du red för första gången: Så liten att jag inte kommer ihåg xD
Hur många älsklingshästar har du haft: många, En hel del..
Vad hette alla dom hästarna: Klacken, Prins a ka rymmarkungen, Cindy, Migg m.fl.

~ Utrustning ~
Hur många
Ridbyxor har du:
3
Hjälmar har du:  1
Spön har du: 4 (två stulna dock....)
Ridvästar har du: 1
Ridskor har du: 2
Ridstövlar har du: 1
Grimmor har du: ...6
Täcken har du? 16 ungefär
Vilken färg var dina första ridbyxor: Mörkgröna tror jag
Vilka färger har dina nuvarande ridbyxor: Svarta
Vilken färg var din första grimma: Oj.. Blå tror jag

~ Vad har du gjort inom ridningen ~
Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Piaff [x]
Passage []
Tölt [x]
Hoppat utomhus [x]
Badat med häst [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [x]
Suttit på en häst som skenat [x]
Tappat kontrollen över hästen helt [/]
Ramlat av [x]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]
Tävlat i hoppning [x]
Tävlat i dressyr [x]
Tävlat i fälttävlan [ ]
Tävlat i någon annan kategori [x]

~ Hästraser ~
Jag har ridit...
en fjording [x]
ett arabiskt fullblod [x]
en blandras [x]
en welsh [x]
en tinker [/]
en shire [ ]
ett engelskt fullblod [x]
en connemara [x]
en dartmoor [ ]
en islandshäst [x]
en shetlandsponny [x]

~ Din ridning ~
Rider du på ridskola:
För 5-6 år sen
Isåfall, hur många gånger i veckan: -
Har du medryttarhäst/ponny: Ja
Isåfall, hur många gånger i veckan: 5 ordinarie, övriga 2 om jag vill
Har du häst/ponny på foder: Nej
Hur ofta rider du honom/henne isåfall: -
Har du medryttare på honom/henne: -
Har du egen häst: Halvt
Hur ofta rider du honom/henne: 5-6 ggr veckan
Har du medryttare på honom/henne: Nej
Har du tävlat med någon av dessa hästar: Ja

~ Dina avramlingar ~
Hur många gånger har du ramlat av:
5ggr
När och på vilken häst ramlade du av på första gången: Prins. Jag tror jag hade ridit ca 3-4 ggr och fick honom för första gången att galoppera. Vi gjorde en 5-örings sväng och då åkte jag av xD
Har du ramlat av och skadat dig allvarligt: Nej (peppar peppar, teu teu teu)
Brukar du skratta eller gråta när du ramlar av? Det var länge sen nu (peppar peppar) men jag minns att jag snarare blev förbannad.

~ Upplevelser till häst ~
Har du ridit långritt med övernattning:
Ja
Har du ridit långritt med fika: Ja
Har du ridit islandshästar på turridning: Nej
Har du gått på ridläger: Ja
Har du ridit utomlands: Nej
Isåfall, vart någonstans: -
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället: -


Inackorderade

Ja, nu var då Xet och jag inackorderade på vår praktikplats ute på landet :) Dagen började med att jag åkte till stallet och packade allt. Alla Xets grejer och hans mat. Det tog lite tid att packa hela 54kg höensilage, men det gick :) Totalt har jag med mig ca 100kg mat åt honom ^^''
Därefter for jag hem då farmor och farfar kom och tittade förbi. Vi fikade en stund och sedan kopplade vi på husvagnen och drog neröver. Väl framme ställde vi upp den och åkte sedan och hämtade Exemplar. Han tyckte det var jätteäckligt som vanligt att gå med transportskydden på. Han gick först på rampen, men gick sedan av. Tog kedjan under hakan och då gick han utan problem. Han gör alltid så, nån ritual han skapat. Men väl på så fick han en kasse hö och sen drog vi. Men efter cirka 20minuter så stannade vi vid ett rödljus och då började han röra sig i transporten. Jag sa till pappa "han har säkert vällt ut hela höpåsen!" Ytterligare 20min senare stannade vi på en mack för att tanka så jag gick för att titta till Xet. Mycket riktigt, han stack ut mulen genom dörren och på golvet låg allt hö. La i det igen, sen åkte vi vidare och det gick bra.
Nu har jag ställt in honom i hans nya box. Jag hoppas att han inte märker att han kan lägga huvvet över ena kanten för där hänger ett antal sadelgjordar och jag vill inte att han ska äta upp dem... Han är trots allt en mästare på att dra in saker i boxen (papper, benlindor, klockor, vantar m.m.). Än så länge har han inte gjort nått så får se. Jag ska gå ut till honom om några minuter och kolla.

Ha de!

Packande

Imorse skjussade jag min käre far till jobbet så jag kunde ha bilen. När jag kom hem visade det sig att mamma inte behövde den andra bilen trots allt och jag kunde likväl ha legat hemma och sovit... Men shit happens. Åkte till stallet en stund innan 11 och väntade på Jossan som jag sedan red ut med. Hade sniglarna varit vakna nu så hade de kört om Xet utan problem... Han gick verkligen sakta idag, orkade inte jobba eller nått. Allt var ju så himla intressant på travbanan, transporter, hästar, människor och en massa roliga saker, då måste man ju hinna titta på allt också... Men när vi väl kom bort på träningsslingan på raksträckan, då blev det fart :) Jossan och Herkules körde tölt hela raksträckan medan Xet och jag växlade mellan galopperna. Han galopperar jättefint nu, idag hade vi till och med svävmoment! Inte dåligt ^^ På hemvägen blev Herkules lite galen och for iväg likt en pil, mitt ut i vägen och allt. Xet och jag såg ut som två stora frågetecken och fortsatte lunka fram i snigeltakt. Vi fick agera stoppkloss men sen gick det bra ^^

Efter stallet så åkte jag hem och började packa. Vi har fått tag på husvagn och jag fick också veta att jag får ta med mig Xet på praktiken :D Helt underbart! Nu ska jag bara lyckas packa cirka 42kg ensilage... Det kan bli en utmaning, men om jag kämpar så ska jag nog lyckas få ner 6kg i varje kasse, då behöver jag bara 8st ^^ Nu efter all packning är jag helt slut och mer återstår imorrn + två resor fram och tillbaka till praktiken. Detta pga att mina föräldrar vägrar låta mig köra Xet i transporten dit ner, även om jag skulle köra direkt efter pappa och husvagnen. Så, det blir dubbla resor. Jag beräknar väldigt många timmar i restid... Men de får skylla sig själva. Jag har tjatat på pappa om att få träna att köra släp och transport hela sommaren, men inte då... Har tagit 2 års tjat innan jag fick testa byta däck på bilen och 12 års tjat innan jag fick mina två pallkragar till jordgubbsland. Men skam den som ger sig! :)

Ha de!

Praktiken närmar sig

Ja, nu är det bara 3 dagar och sen har jag praktik i 3 veckor :D Allt börjar falla på plats, jag ska bara fixa mig en husvagn att bo i så är allt komplett :) Pappa var väldigt tveksam igår, men när jag pratade med mamma imorse lät det ljusare. Mamma och jag kanske inte komma överens så ofta, men hon är grym när det gäller att få tag i saker och ting, mer pang på än pappa. Så det här ska nog bli riktigt bra :)
För er som inte vet så ska jag göra praktik hos två westerntränare, Lasse och Regina. Jag har tränat för Regina ett antal gånger under 09-10 med både Mary och Xet och det har verkligen gett resultat! De är riktigt duktiga, så det ska bli kul att se hur de tränar sina träningshästar osv. ^^

För tillfället sitter jag i skolan och har två timmars lunch. Det är ganska drygt då jag hellre skulle ha cirka 30-40 minuter lunch och få sluta tidigare, men så fungerar det inte här >_< Ska bli skönt att slippa tråkiga föreläsningar likt den jag har nästa lektion, seminarium och föreläsning om källkritik och metod. Yay. Verkligen.
Längtar till praktiken 8D

Short report - forecast

Mitt horoskop stämmer läskigt riktigt ibland. 
"As your mind tries to expand, you will want to learn more and more. This is a good time for returning to school, but even on a less formal level you will be anxious to learn. You may even travel long distances with this aim in mind." <--- Praktik...
När det gör det blir jag oftast glad, men vissa saker oroar mig...


Tårtkalas

Idag var det då dags för tårtkalas, en deltävling i Guldtrofé tävlingen på min skola. Klassen möttes 10.00 hos Johannes och sedan gjorde vi vår tårta under cirka 2 timmar. Det blev en öppen bok där en jordglob kom upp :D Jag har inga bra bilder själv förutom en crappy mobil kamera bild, så det får duga :)


Hej på engelska, franska, italienska, albanska, kinesiska, spanska och svenska :)


Det tog en halvtimme för alla de där människorna att bedöma alla tårtor och vi får inte veta resultatet förrns senast fredag >_< Jag vill ju veta NU! Efter detta så åkte jag till pappa på hans jobb. Jag blev tidig så jag satt och tittade på medan han jobbade sista halvtimmen och bjöd hans kollegor på den bit tårta som blev över. De blev glada :)
Efter middagen hemma så drog jag till stallet och pysslade med Xet. Det spöregnar och eftersom jag fortfarande är förkyld så är det bäst att jag håller mig inomhus så mycket som möjligt... Men det var mysigt :)

Ha de!

Dagen försvann

Gårkvällen spenderades med att köra upp 100kr bensin, först med Julia och sen med Emmy. Julia och jag åkte runt och pratade och tog oss också en glass på donken. Emmy och jag spenderade större delen av tiden på ett ställe och sedan uppe på södra. Platsen i fråga ska jag nog inte berätta om, folk skulle nog bli rädda för oss då xD Men det var en riktigt trevlig kväll :)

Dock så var vi ute och körde till ungefär 12 varpå jag var hemma strax efter och kom inte i sän förrns halv 2... Så det var jävligt kämpigt att ta sig upp halv 9 imorse. Jag drog dock till stallet och red Xet. Vi klättrade uppför berget och sen ner igen. På nervägen svängde vi av vid runstenen och tog en stig som Jossan och jag hittat för ett tag sen. Han jobbade jättebra med bakbenen, satte under sig jättebra ^^ Gjorde klart allt och åkte hem därefter.
Skyndade att duscha och fixa håret osv, för sen kom Maria och Julia och hämtade upp mig. Vi hämtade Niklas på vägen också och sedan bar det av till Jos för tårtkalas :) Det tog oss ett tag innan vi hittade eftersom ingen av oss kan den delen av stan, men vi hittade när Johan (via telefon) fick en snilleblixt och insåg vart vi var ^^ Det var riktigt trevligt och mycket tårta :D

Efter det bar det av hem igen, åt middag och sedan tillbaka till stallet för att rida Mary eftersom jag inte hann det på morgonen. Gick inte så bra idag, hon var väldigt springig och gick ifrån mig hela tiden i skritten och tappade innerbogen på ett och exakt samma ställe i galoppen. Spelade ingen roll att jag försökte lyfta, den försvann. Men på slutet gick hon bättre, speciellt traven. Hon har fullkomligt underbar trav nu <3

Nu ska jag plugga, yay. Jag har inte sovit sådär jättebra och skulle kunna gå och sova nu, men det går inte för sig...

Ha de!

Stallet och ponnytävlingar

Idag klev jag upp 9.00, gjorde mig iordning och drog till stallet. Emmy och jag red en sväng runt lilla Kvarsett vilket gick bra. Vi tog det lugnt eftersom Guyen inte har någon sadel utan bara en halv-pålitlig gjord x) På vår kära hästuppfart så gjorde dock Guyen något jag sällan skådat. Han låtsades bli rädd för en transport som åkte förbi samtidigt som han laddade för backen. Han sänkte arslet och liksom sladdade likt en burnande bil från vänster till höger och tillbaka till vänster. Det liknade en bil med för mycket last baktill som får sladd ungefär, såg så sjukt roligt ut! xD
Efter detta så tog vi med Linnea också och åkte upp till ridskolan för att kolla lite ponny hopptävlingar. Det är intressant med ponnytävlingar. Det är sällan jag ser så många ryttare åka av. Att väldigt många av dem dessutom spöar ponnyn över hindret istället för att skänkla tycker jag inte om. Värst var ändå de som spöade och skänklade hästarna när de vägrat på ett hinder, höll emot i tyglarna och förväntade sig att hästen skulle hoppa likt ett rådjur över ett hinder som stog alldeles frami bogen på dem. Behöver jag säga att jag fullkomligen njöt när många av de som spöade hästarna åkte av? Det fanns också en del som hoppade jättebra, men de var en klar minoritet tyvärr...
Men det var ändå kul att kolla. Jag kunde inte låta bli och tänka att jag skulle skaffa mig endera en barrel race- eller pole bending häst. Kvicka, smidiga och vändbara som fan som älskar sina jobb. Tänk då en sån häst som dessutom är bra och vill hoppa... Det vore något för en fartdåre som mig :) Jag blev faktiskt sugen att hoppa lite nu.. Det var faktiskt hela 7 år sen sist jag hoppade en riktig bana i riktig utstyrsel. Får se hur jag gör imorrn.

Ha de!

Fortfarande sjuk

Idag vaknade jag och var lika dålig som igår. Jag trodde jag skulle vara bättre men det var jag inte. Så jag stannade hemma och sov lite till. På förmiddagen mådde jag något bättre, så jag gav mig iväg till stallet. Allt gick i ultraterapid. Mockning som vanligtvis tar 20-30 minuter tog 50 >_< Jobbigast var att hämta spån, det tog verkligen på de få krafterna jag hade.
Xet och jag tog oss en stillsam tur upp till kliniken och hem. Vi skrittade, travade och testade galoppera idag. Han känns fortfarande bra ^^ Han verkar förstå att jag är sjuk för i boxen puffade han på mig och verkade försöka få mig att skratta och när vi red så lunkade han bara på utan att försöka äta gräs :) <3
Mary red jag inte utan pysslade bara med. Hon tycker om det, så jag tog extra lång tid på mig och flätade både man och svans. Jag lyckades för en gångs skull göra en riktigt fin ardennerfläta som inte spratt upp på en gång ^^

Imorrn blir det till att rida (stillsamt), titta på hopptävlingar och kanske åka en sväng. Förutom ridningen, bara saker där jag kan sitta och göra ingenting ^^
För övrigt skulle det vara kul å veta vilka som läser min blogg? Eller kanske får jag minska antalet till Jossan? Jag har ingen aning, men kommentera gärna detta inlägg så jag får veta vilka ni är eller om det bara är Jossan :)

Ha de!

Host, krax, snörvel och nys.

Ungefär så låter jag hela dagarna. I tisdags fotade jag och Emmy, jag och Xet var utklädda till indian och indianhäst. Fotona blev jättefina! Jag är skitnöjd ^^ Dock var det en sisådär 5 grader och jag hade inte all världens kläder på mig, så jag blev förkyld. Visserligen hade jag haft ont i halsen sen i lördags, så det kan ju ha påverkat det hela. Men nu är jag riktigt förkyld. Jippie. Jag har varit hemma både igår och idag, får se om jag går imorrn, beror på hur jag känner mig.

Jag har väl inte direkt gjort så mycket, är ju sjuk. Tv, dator och sova har varit mina huvuduppgifter. Top Gear och the Big Bang Theory har varit dagens höjdpunkter. Det var riktigt kul när Jeremy körde fast två gånger på ett skotskt berg... Jag har också suttit och spelat ett fullkomligt värdelöst spel som är för pinsamt att berätta om. Mario Bros på nintendo 8 bitars har jag också spelat, man får tacka käre Jonas för att han visade sidan <3 Jag har också läst aftonbladet åtminstone 8 gånger idag. De uppdaterar inte tillräckligt ofta...

Nu ska jag väl försöka hitta på nått att göra ett tag.

Ha de!

Scorpions


Rock ballader när dem är som bäst


5 timmars sömn

Igår kväll satt jag och skrev existensfilosofi essä. Jag har ingen aning om när jag började, men jag avslutade et hela 01.50 inatt, när min syn var så suddig att jag inte såg vad jag skrev. Tror jag somnade ca 40 minuter senare. Men bara för det så blev det ingen sovmorgon utan jag drog iväg till stallet 09.30.
Xet och jag tog en ridtur bort till kliniken och hem. Camilla och Dacke hängde på. Väl hemma i stallet igen så gick vi ner till paddocken. Jag testade å trava och konstaterade att han inte längre känns halt. Han har varit varm strax ovanför hoven tidigare, men varken igår eller idag var han det. Så nu ska vi börja sätta igång försiktigt :D
Därefter åkte jag hem och duschade och iväg till birsta. Där mötte jag upp med Julia och vi gick omkring där några timmar. Jag inhandlade två mössor och en ny svart lädergrimma till Xet. Vi åt på IKEA, köttbulle-tallrik med kladdkaka och chokladboll till efterrätt. Jag råkade dock säga fel, jag skulle ha 10 köttbullar men det blev visst 15... Efter maten orkade varken jag eller Julia egentligen efterrätt men vi smällde i oss kladdkakorna iallafall. Chokladbollarna fick följa med hem xD

Nu på kvällen drog jag iväg till stallet, kunde inte hålla mig från att testa grimman på Xet. Den passade jättebra och han var så fin i den :) På hemvägen ändrade jag mig och tog en sväng runt staden. Timmervägen mot birsta, motorvägen ner till stan, in en sväng och igenom stan och sedan hem. På hemvägen tog jag en liten omväg och bröt några lagar... Hehe ^^'' Men det var roligt. Dock insåg jag också att avsaknaden av en egen bil är enorm. Jag får egentligen inte slösa på soppan just nu, men nu struntade jag allvarligt talat i det. En runda runt stan kan inte skada... Dessutom blev jag glad på grund av en sak så det var helt klart värt det :)

Ha de!

70 y.o

Happy Birthday John Lennon!

Existensfilosofi

Vi ska skriva en essä om existensfilosofi. Jag har lust att bara lämna in ett papper med svaret:
"Determinismen är för de som inte kan acceptera att allt inte har en lösning och att det MÅSTE finnas en ANLEDNING till allt. Jag skiter i om det finns en anledning eller inte, jag skiter i om deterministerna tror att jag inte har en fri vilja och att alla omständigheter runt omkring mig har bestämt att jag skulle ta chokladtårtan istället för persikan; jag hade tagit båda två, så fuck off! Jag bryr mig inte om allt har en anledning, jag är glad över att jag lever och har det bra. Jag tänker inte leva mitt liv med tanken att jag är en robot som är förprogrammerad när jag vet att jag kan åstadkomma och göra vad jag vill. Vad fan spelar det för roll? Nej, jag håller med John Mason; You were born an original, don't die a copy!"
Släng er i väggen determinister!
BANG ON STOMP EVERYBODY x4

UNCOVER THE LIES AND SHOUT WITH ME
STOMP FOR MORE BANG FOR MORE

WELCOME TO REAL LIFE
LET'S BREAK AWAY
CHAINS ARE UNLOCKING
YOU HAVE SO MANY WAYS
WELCOME TO REAL LIFE
[HEY DON'T WORRY CHASING YOUR CALLING YOU CAN GO ANYWHERE] ×2

RISE UP IN REVOLUTION YEAH ×2
IT'S NOT THE TRUTH STOP PLAYING THE SAINT
STOMP FOR MORE BANG FOR MORE ×2

RISE UP IN REVOLUTION YEAH [RISE UP NOW RISE UP NOW] ×2

LEFT RIGHT LEFT RIGHT, STEP1 STEP2
LEFT RIGHT LEFT RIGHT, STEP IT UP, STEP IT UP ×2

Sex, Blood & Rock n' Roll


Pure awesomeness.


Rolig kväll

Dagen har väl inte varit särskilt spännande, men nu på kvällen hade jag lovat Linn att ta hand om Betsan så åkte upp till stallet. Jag stog och mockade när jag hörde att "familjen" anlände. Det är två föräldrar med deras två-ter småflickor som tar hand om en av hästarna på onsdagar och det hade jag fullkomligt glömt bort. Förutom min systerson så tycker jag inte om småbarn och det vet de flesta. Så jag grävde snabbt en grop i Betsans box och drog in kärran och därmed såg de mig inte :) Sedan kom Emmy och vi pratade ett tag och tog sedan in hästarna för att pyssla med dem. Efter det så följde vi med Linnea ut och försökte så gott vi kunde hjälpa till. Men jag tror inte vi var till sådär jättemycket hjälp, speciellt när vi hela tiden började garva över diverse andra saker. Men det var roligt :)

Ha de!

Projektplan

Idag börjar jag med att skriva klart min projektplan till projektarbetet. Det är några märkliga frågor och det känns som att läraren dumförklarade mig när jag skickade en fråga om det, men det får man väl tåla. Denne lärare verkar göra alla till åtlöje nuförtiden så jag är inte den enda. Första året var hon helschysst, men numera har hon sjunkit i mina ögon.
Efter det ska jag läsa lite och fortsätta skriva på min historia fördjupnings-rapport. Jag håller på med cowboyens vardag under deras storhetstid efter inbördeskriget. Det är väldigt invecklat speciellt med tanke på att vår lärare tror att vi i gruppen är några forskare och ska göra allt på expert-nivå. Dessutom tror han att vi valt historia fördjupning för att vi vill bli specialister. Sanningen är dock att de flesta av oss (7/12) valde det för att vi absolut inte vill ha psykologi b iutifall att vi skulle få en viss lärare vi hade i a kursen...

Ska dra upp till stallet senare. Idag har jag två halta hästar att ta hand om. Xet skulle jag tro fortfarande är lite halt, men han ska skrittas så det läker fortare. Sedan ska jag också ta hand om Betsan eftersom Linn är sjuk. Är hon halt, vilket hon förmodligen är, så får jag pyssla lite, annars tar jag ut henne på en tur. Men jag skulle tro att hon är helt halt.

Ha de!


Hästar, kompisar och plugg

Igår red jag Mary Lou. Vi red till framridningen med Jossan och Herkules, Emmy och Guyen. Mary går så sjukt bra nu! Vi har lyckats jobba oss ner till snigeltempo trav aka western jog :D Än så länge på två händer, men bara vi får träna lite mer så kommer jag kunna byta till en hand snart :) Galoppen går också riktigt fint nu, sakta och bra ^^ I fredags fick vi till och med en sakta fyrtaktsgalopp, jag blev rent ut sagt chockad o_o Det är riktigt kul när hon går såhär bra :D Vi fotade och filmade lite igår, så bara Jossan skickar bilder så åker de upp :)
Efter att vi ridit åkte vi och åt på Big Boy. Vi åt och pratade och pratade och pratade, så som det brukar bli ^^ Efter det åkte vi till donken och tog oss en glass var också... Jag var hungrig igen xD Efter detta släppte jag av Emmy hemma hos sig och sedan Jossan.

Idag var jag upp till stallet tidigt för jag kunde inte sova. Idag hade Ingela Mary så jag red Xet. Vi skrittade bara eftersom hans ben inte är riktigt bra än, men det bör belastas för att läka snabbare. Det gick bra, han hetsade ingenting fast Ingela och Mary travade och galopperade lite ibland. De fick vänta ikapp oss sen :)

Resten av dagen planerar jag att ägna åt plugg och en liten shoppingtur till birsta. Måste köpa skivor så jag kan bränna över alla mina bilder, filmer och dokument från gamla datorn... Jag saknar dem ._. Också vill jag köpa några pappersark till mitt fotoalbum, det är på tiden att jag börjar sätta in bilder där... ^^ Jag har avverkat kinesiskan, 13 glosor som inte var så svåra trots allt, tyskan jobbar jag på nu. Filmkunskapen och historian får komma sen, bättre att göra av med de lätta först så jag kan helkoncentrera mig på de svårare sen.

Ha de!


RSS 2.0